Anne Marie Helger og Hanne Reintoft til fest med malingaktivisterne  

Fredag den 15. april kl. 17 – hele natten i Ungdomshuset, Jagtvej

For første gang siden maling-aktionen mod Fogh og Per Stig på Christiansborg træder de to aktivister bag aktionen nu frem og henvender sig direkte til offentligheden. Og det med en indbydelse til fest.


Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen ved løsladelsen fra fængslet

Anledningen er en masse-indsamling til at dække bøder, erstatning og sagsomkostninger i forbindelse med retssagen mod aktivisterne. Den endelige dom over de to aktivister, Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen, lød på vold mod embedsmand i funktion og groft hærværk hvilket blev takseret til fængelsstraffe på tre og fire måneder. Den samlede regning for aktionen er nu opgjort til 200.000 kr. og det er de penge som nu skal findes ved hjælp af støtte-arrangementer og privat indsamling.

Fredag den 15. april fra kl. 17 indbydes der til et enormt arrangement i Ungdomshuset på Nørrebro med det bedste inden for hip hop, raggae, dance hall og elektro. Der står ingen organisation bag arrangementet. Det er udelukkende arrangeret af de to aktivister og deres venner.

– Lad os feste sammen og fortælle magthaverne at bøder og fængsel ikke stopper folkets tørst efter fred og retfærdighed, siger Lars Grenaa.

– Festen i Ungdomshuset er også et signal om solidaritet med kommende aktivister. Det er vigtigt at ulydighed mod krig og uretfærdighed ikke skal hvile på enkeltpersoner, men i stedet være en del af en bevægelse, mener Rune Eltard-Sørensen.

Alle til arrangementet arbejder, spiller eller medvirker gratis og alt overskud går til at betale erstatningskravet på 200.000 kr.
Det er lykkedes at få et fantastisk program op at stå.

Annisette og Anne Marie Helger foran byretten 27. maj 2003 til støtte for maleraktivisterne

Allerede fra om eftermiddagen vil Anne-Marie Helger og venner stå på scenen. Hanne Reintoft kommer forbi for at støtte. Det samme gør Bente Hansen og Vigga Bro..
Blandt de kunstneriske og musikalske sceneindslag er også Bille Koppel og Frank Hasselstrøm fra Catbird, sangskriveren Rasmus Nøhr, den stærkt roste Kenneth Thordal og digteren og scenejongløren Gordon Inc.
Her vil også være folkekøkken og lotteri for hele familien.

Fordelt på tre etager vil mere end 20 dj’s, bands, rappere og soundsystems give den gas hele natten fra kl. 21. Her medvirker blandt andre RubA’Dub, Organiseret Riminalitet, Ras Money, Universal Soundsystem, Ole D og Per V, DameUlove, MHM ONE, All Prophet Sound, Looney Teknix, DJ CARS10, Miraculix Galarsystem, DJ MixMas & DJ Bambino.

Skvulp præsenterer junglefest i kælderen feat: Nico Defrost, Ane, The Seducers, Melk DJ’s, DJ Abekat, Andreas Bennetzen. Visuals og anden udsmykning af: Remix The World

Det foregår altså fredag den 15 april i Ungdomshuset, Jagtvej 69, 2200 Kbh. N.
Entreen er 50 kr.

Er du forhindret i at komme, så støt alligevel maleraktivisternes indsamling ved at indsætte et beløb i Den Danske Bank
Reg. Nr. 0978 konto nr. 4355 143 546

Se mere om festen og aktionen på
Kampagnesiden for maleraktivisterne

Ungdomshuset hjemmeside

Netavisen 12. april 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne