Regeringen må undskylde ulovlige, politiske overgreb  

Åbent brev til regeringen fra Aktive Modstandsfolk

Aktive Modstandsfolk henstiller i dette åbne brev til regeringen, at den markerer 60 års jubilæet for befrielsesdagen den 4. maj ved at erkende og undskylde de overgreb, som i sin tid blev begå et imod de antinazistiske modstandsfolk. De tog et ansvar og genoprettede befolkningens selvværd og sikrede landets befrielse og anerkendelse som allieret nation i kampen for at befri verden fra nazismen.

4.-maj-komiteen, der samler modstandsfolk og mange andre anti­fascistiske organisationer, markerer befrielsesdagen som en appel til at dæmme op for fascisme og krig – for fred og frihed. Aktive Modstandsfolk, der er tilsluttet komiteen, opfordrer regeringen til at fordømme datidens feje kollaborationspolitik og ledsage ofrenes oprejs ning med økonomisk kompensation.

I 1941 forlangte de tyske nazister, at 71 danske kommunister blev arresteret. De danske politikere klappede hælene sammen og stod ret. Som det hemmelige tyske politiske politi Gestapos forlængede arm arresterede de over 300 kommunister – hvilket dengang var synonymt med modstandsfolk – samt politiske flygtninge med formel asylret og mange andre. Mange blev henrettet eller deporteret til de frygtelige koncentrations- og dødslejre, hvor slavearbejde, sult og sygdom tog livet af millioner. Uden at blinke eller ryste på hånden brød politikerne grundloven ved at gennemføre den såkaldte kommunistlov med tilbagevirkende kraft.

Aktive Modstandsfolk opfordrer regeringen til at udbetale en symbolsk erstatning på 500.000 kr. til hver af de arresterede ofre, der blev udleveret til fjenden, og som endnu lever. Flere af ofrene har givet tilsagn om at skænke erstatningen til antifascistisk oplysnings­arbejde. Aktive Modstandsfolk opfordrer endvidere regeringen til at udbetale den erstatning, som danske slavearbejdere er lovet fra Tyskland, men som de stadig ikke eller kun delvist har modtaget.

Aktive Modstandsfolk henstiller til regeringen, at den genopretter bevillinger til antinazister og standser økonomisk støtte til de danske nazister, som har foretaget terroristiske aktioner, og som offentligt demonstrerer deres racistiske menneskeforagt. Den danske regerings omsorg for nazismen og dens velgående i Danmark for foreløbig over en halv million skattekroner er et brud på den antiracistiske FN-konvention, som Danmark har underskrevet. Og den skal holdes. Nazisme er ikke en mening eller ytring, men kriminel forbrydelse.

Aktive Modstandsfolk

Håndslag 2, 2005
Særnummer i anledning af 4 maj- 60 året for befrielsen (pdf)

Håndslag 1, 2005
FMN’s og Aktive Modstandsfolks blad i pdf

FMN’s og Aktive Modstandsfolks hjemmside
www.imodnazi.dk

Netavisen 14. marts 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater