Storbritannien advarer mod Iran-invasion

Af Ole S. Larsen/Interpres

Hvis amerikanerne beslutter sig for at invadere Iran, skal de ikke regne med Storbritanniens støtte. Sådan lyder budskabet fra Storbritanniens udenrigsminister Jack Straw, der besøger USA.

I går rejste Storbritanniens udenrigsminister Jack Straw til Washington for at gratulere sin nyudnævne amerikanske kollega Condoleeza Rice.

Klik og forstør: Carnival Of Chaos

Men udover lykønskningerne har Straw også en advarsel med til amerikanerne: Hvis USA beslutter sig for en invasion af Iran– sådan som der verserer vedholdende rygter om – skal amerikanerne ikke regne med englændernes støtte.

For godt nok er Storbritannien, ligesom Danmark, en af Washingtons mest trofaste allierede – ikke mindst i Irak, hvor tusinder af britiske tropper deltager i besættelsen – men der er dog alligevel grænser for den britiske trofasthed, skriver den britiske avis The Mirror.

“Tyranniets udposter”

I Senatsforhøret forud for Condoleeza Rices indsættelse i embedet som udenrigsminister udpegede hun Cuba, Iran, Nord-Korea, Zimbabwe, Hviderusland og Burma som ‘tyranniets udposter’.

I sidste uge afslørede den kritiske journalist Seymour Hersh i avisen The New Yorker, at agenter udsendt af Bush-administrationen allerede har opereret i Iran for at identificere ‘passende bombemål’ i landet.

I en udtalelse fra Pentagon-talsmanden Lawrence DiRita heder det blandt andet at ‘det iranske regimes åbenbare nukleare ambitioner og dets påviste støtte til terror-organisationer er en global trussel, som er en meget mere seriøs behandling værd end hvad Seymour Hersh giver i sin artikel’.

Ifølge den iranske efterretningstjeneste blev ti agenter fra de amerikanske og israelske efterretningstjenester CIA og Mossad sidste år arresteret i Iran. De sidder nu fængslede, og kan vente sig en anklage for at have spioneret for en fremmed magts regning. Tre af de anholdte skal have arbejdet i den iranske atomkraft-sektor.

Iran erklærede mandag, at et amerikansk angreb på landet vil være en ‘strategisk fejltagelse’.

Netavisen 26. januar 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne