Bush fortsætter sin kurs: Protester i USA

Det længe ventede angreb på Falluja ser ud til at komme meget snart. Der har været massive luftbombardementer, og amerikanske marinesoldater har slået en ring om byen, parat til en brutal indrykning til nedslagtning af de irakiske modstandsfolk og masser af civile.
Allerede dagen efter præsidentvalget kom de første protester på gaden. Demonstrationerne signalerer, at kampen fortsætter.

Demonstration mod Bushog Co. i Los Angeles efter valget

Allerede dagen efter præsidentvalget var der mange små demonstrationer over hele USA. De udtrykte vrede over resultatet, men rettede sig også mod besættelsen af Irak og den overhængende risiko for et angreb på Falluja.

En demonstration på Union Square i New Yorks Manhattan blev ved med at råbe slagord mod politiet, som kom til parken med maskinpistoler. Politiet er ikke tidligere set med maskinpistoler over demonstrationer i New York.

I San Francisco blev 57 anti-bush og antikrigsdemonstranter arresteret efter en fredelig march med deltagelse af flere tusinde.
“We’re going to beat back the Bush attack, get the troops out of Iraq”, blev der råbt.

I Los Angeles demonstrerede adskillige hundrede – de fleste meget unge – tidligt om aftenen den 3. november på hjørnet af Hollywood Boulevard og Vine for at lade Bush-regeringen vide, at den stadig ikke har nogen legitimitet i et nyt ‘stjålet valg’ – med en valgsejr baseret på fusk og bedrag.

“Verdens folk – rejs jer! Verdens folk – rejs jer!”
“America – – wake up! America – – wake up!
: Vågn op Amerika …
Det blev der råbt – og det var signalet.

Annisette og Thomas Koppel fra The Savage Rose deltog sammen med venner i demonstrationen, oplyses det på deres hjemmeside.

Thomas siger i en kommentar:
– Det var en enorm befrielse at være sammen med alle disse smukke og modige mennesker og føle den enorme støtte fra andre titusinder i forbipasserende biler, som i timevis skabte en permanent og meget højlydt solidaritetskoncert af bilhorn og hænder, som gav udtryk for stærk støtte.

Et hovedtema her var også den forventede og forestående amerikanske massakere på Fallujas borgere og på irakerne i andre byer. I Los Angeles-området var der også en række andre tilsvarende mindre demonstrationer.

Allerede på lørdag den 6. november gennemfører International Action Center den første større demonstration i Los Angeles efter valget under parolen Send et klart og tydeligt buskab til Bush: Træk tropperne hjem nu.
Den kræver stop for de koloniale besættelser af Irak, Palæstina, Haiti og andre steder.
Se mere her

Den store antikrigskoalition ANSWER planlægger samtidig en masseprotest ved præsidentindsættelsen den 20. januar næste år, hvor George Bush’s anden præsidentperiode officielt begynder.
Den vil sætte fokus på det amerikanske massemord på irakerne – mindst 100.000 civile irakere er dræbt siden invasionen – og forlange betingelsesløs tilbagetrækning fra Irak.

Se mere på ANSWERs hjemmeside

Netavisen 5. november 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne