Frihedsbevægelser takker for støtte fra Oprør

Foreningen Oprør
Pressemeddelelse 27.10.2004

Foreningen Oprør har i dag modtaget telegrammer fra befrielsesbevægelserne FARC (Colombia) og PFLP (Palæstina), hvor der kvitteres for den økonomiske støtte, der er blevet overrakt dem fra foreningens side.

I telegrammet fra PFLP hedder det bl.a., at ”vi takker for den materielle støtte til vor legitime kamp mod besættelsen af vort land. Vi værdsætter samtidig den moralske støtte, der ligger heri, som styrker os i troen på, at vor kamp for frihed ikke er terrorisme. Længe leve den internationale solidaritet”.

I et mere omfattende budskab fra FARC hedder det:

FARC-guerilla’er

”Fra Colombias oprørske jungle sender vi en broderlig hilsen til alle, der har givet bidrag til indsamlingen til FARC-EP. Jeres initiativ er fornuftens og solidaritetens smukke og modige udfordring til en antiterrorlov, der forsøger at nægte danskerne retten til at støtte folkenes retfærdige kampe for uafhængighed og frihed.

Vi er et væbnet folk. Vi kæmper for at tage magten og danne en ny regering, der skal skabe et ægte demokrati, social retfærdighed og fred. Vi opstod for 40 år siden, da regeringsstyrker fra Colombia og USA angreb Marquetalia-regionen. Lige siden har USA’s regering øget sin direkte indblanding i Colombias interne konflikt under dække af forskellige påskud. For tiden er det kampen mod terrorisme, der skal dække over Washingtons begær efter vores olie, gas, kul, vand og biodiversitet. Det amerikanske militærs Sydkommando har udarbejdet og leder ”Plan Colombia” og ”Patriot Plan”, der har til formål at udrydde al modstand mod imperiets geopolitiske strategi og i særdeleshed mod FTAA-frihandelsaftalen. FTAA er en neoliberal politik, der for Latinamerika udgør den moderne udgave af kolonitidens lænker.

I er af samme støbning som de danskere, der kæmpede med våben og værdighed mod den nazistiske besættelse under 2. Verdenskrig. Vi er sikre på, at I vil forstå de følelser, der har fået FARC’s guerillasoldater til at benytte sig af vores legitime ret til at gribe til våben mod et uretfærdigt regime, der undertrykker Colombia. Det er en ret, som alle verdens folkeslag har til fælles.

Kære venner, modtage vores omfavnelse og vores påskønnelse af jeres uvurderlige solidaritet.

Colombias Revolutionære Styrker, Folkets Hær (FARC-EP)”.

I denne anledning udtaler Foreningen Oprør, at den vil forsætte sine aktiviteter indtil det koncept, der underbygger antiterrorlovgivning, ‘terrorlister’ og ’krigen mod terror’ viger for sociale og politiske løsningsmodeller, der indfrier befolkningers krav om selvbestemmelse, social retfærdighed og demokrati.

‘Krigen mod terror’ søger at omdefinere frihedskamp til terrorisme. Den giver stater mulighed for at omfortolke modstanden til at være en afart af den internationale terrorisme. Intern undertrykkelse og folkeretsstridig besættelse søges hermed tilført ny international legitimitet. Dette skal ikke
lykkes.

Foreningen Oprør fastholder, at frihedskamp ikke er terrorisme.

Netavisen 27. oktober 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater