Mediestorm i Colombia Colombias indenrigsminister truer dansk aktivist

Foreningen Oprør
Pressemedelelse 26.10.2004

Foreningen Oprør’s pengeoverførsel på 50.000 kr til hver af de to befrielsesbevægelser FARC, Colombia, og PFLP, Palæstina, har skabt mediestorm og politisk tumult i Colombia.

Colombias indenrigsminister Sabas Pretel de la Vega udtaler til colombiansk radio, at “fra i dag kan Christine Lundgaard ikke længere sove roligt”.
Udtalelsen kommer efter et interview i landsdækkende radio med Oprørs talsperson Christine Lundgaard, d. 22. oktober. Colombias regering og den øvrige colombianske presse reaktion på udsendelsen kom prompte.

Colombias præsident Uribe Vélez udtaler fra officielt besøg i Lima: “De bør sættes i fængsel, og Colombia bør utrætteligt fordømme disse mennesker, uanset deres nationalitet, for at forfølge dem af al kraft, for at få dem sat i fængsel, for at få dem udleveret til hvor de bør udleveres, så de kan få en hård straf efter colombiansk lov.”

“Jeg er glad for at være langt væk fra Colombia lige nu, og jeg sover stadig roligt om natten”, udtaler Christine Lundgard fra Oprør.
“Colombias regering får svært ved at true os til tavshed, som de normalt gør med enhver form for politisk oposition.
Vi håber den danske regering vil benytte besøget fra Colombia til at gøre Colombias regering opmærksom på de voldsomme overtrædelser af menneskerettighederne, som den colombianske regering og dens højreorienterede dødspatruljer er ansvarlig for. Colombia er et skindemokrati, hvor regeringens paramilitære grupper i følge Amnesty International er ansvarlig for over 80 % af menneskerettighedskrænkelserne i landet. Vel at mærke de groveste overtrædelser som tortur og massakrer”, fortsætter Christine Lundgaard

Colombias ambassadør for de nordiske lande, Carlos Holmes Trujillo, har meldt sin ankomst til Danmark tirsdag, hvor han vil overrække en officiel protest til den danske regering.
“Da vi blev klar over hvad der er sket, sendte vi straks et brev til den danske regering, hvori vi kræver et officielt svar fra justitsministeriet” Ambassadøren Trujillo har desuden udtalt til radiokanalen La W Radio at han allerede havde kendskab til Oprør og har fulgt organisationens færden, siden d. 27. august, hvor foreningen afholdt en fest for at samle penge ind.

Colombia er det land i verden, hvor flest journalister og fagligt aktive myrdes hvert år af paramilitære grupper.

En række alternative medier har udtrykt deres sympati og interesse for Oprørs politiske aktion. Størstedelen af de pågældende journalister lever og arbejder i eksil.

Netavisen 26. oktober 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater