Al-Sadr: Allawi er værre end Saddam

Interview med Muqtada Al-Sadr, 14. august 2004

I et eksklusivt interview med den arabiske tv-station Al-Jazeera har den shiitiske modstandsleder Muqtada Al-Sadr sagt, at det irakiske folk ønsker den midlertidige regerings afgang, og at dens politik er værre end den, der førtes af Saddam Hussein.

Fra et ukendt sted i Najaf, og før at det blev bekendtgjort, at fredsforhandlingerne med den midlertidige, amerikansk indsatte regering var endt uden resultat, stillede Al-Sadr spørgsmålstegn ved legitimiteten af Iyad Allawis regering og sagde, at han og hans Mahdi-hær kæmper for alle irakere.

”Dette er det irakiske folks ønske, og jeg kæmper for dem,” sagde Al-Sadr og henviste til sine krav fremsat fredag, hvor han krævede den midlertidige regerings afgang.

”Jeg er en del af folket, og jeg er en bror til dem i denne verden og den næste,” fortsatte han.

”Denne regering er en regering holdt oppe af amerikanerne,” konstaterede Al-Sadr.

Adspurgt om han går efter nogen politiske embeder i en fremtidig forsoningsregering, sagde Al-Sadr, at han ikke vil søge nogen officielle poster, ”ikke nu, og indtil jeg dør”.

”Jeg afviste at deltage i deres såkaldte nationale konference (15.-17. august i Bagdads ”Grønne Zone”, o.a.), hvilket er derfor, at jeg … vi angribes. Jeg vil ikke deltage i nogen politisk samtale, så længe besættelsen eksisterer,” sagde Al-Sadr.

Hverken shiitter eller muslimer

Al-Sadr betegnede endvidere de shiitter, som har krævet, at han skal trække sig ud af Najaf, som ikke-muslimer.

”De mennesker er ikke shiitter. De befinder sig uden for islams lære,” sagde han.

”Ingen ved sine fulde fem vil kalde Saddam muslim, men det, som disse mennesker gør, er langt værre end det, Saddam gjorde ved Irak,” udtalte Al-Sadr og tilføjede:

”Det er ikke kun Saddam; enhver Saddam, enhver regering, der udviser aggression imod det irakiske folk på denne afskyelige måde ved at samarbejde med besættelsesmagten skal fjernes.”

Kolonialistisk, imperialistisk regering

I en tidligere tale til sine tilhængere sagde Al-Sadr, at den midlertidige regering er en ”kolonialistisk, imperialistisk forlængelse af den amerikanske besættelse af vort land”.

Han sagde også, at ”Najaf er vidne til sejre over mørkets kræfter, over de imperiale kolonialister, med Guds hjælp.”

”På trods af alt dette beder vi om fred. Vi beder om retten til at leve i frihed og retfærdighed. Dette er det irakiske folks vilje,” sluttede Al-Sadr.

Oversat og let bearbejdet af Carsten Kofoed for Komiteen for et Frit Irak fra Al-Sadr: Allawi team worse than Saddam, bragt på http://english.aljazeera.net/ den 14. august 2004.
Direkte link:
http://english.aljazeera.net/NR/exeres/6051C98D-2CE1-4DFF-A7B5-051065602EBD.htm

Netavisen 16. august 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne