John Negroponte er ikke en ‘blød mand’

Den amerikanske statholder i Irak Paul Bremer har allerede forladt landet i forbindelse med den ‘taktisk’ fremrykkede ‘magtoverdragelse’ – og hans afløser, den ny amerikanske ambassadør John Negroponte er ankommet. Den egentlige ny magthaver i Irak er på plads.
I DR2’s Deadline bliver han beskrevet som ‘en blød mand’.
Det har fået
CensurNyt til at reagere med en Medie-alarm og et åbent brev til Deadline:

Kære Deadline.

I aftenens udgave af Deadline, faldt talen flere gange på USA’s nye Ambassador til Irak, John Negroponte.
Hver gang blev han omtalt som en ‘blød’ person, der tillige har en ‘lang,diplomatisk karriere’ bag sig.
Vi seere, blev efterladt(i stikken!) med det indtryk at manden er en fredelig, hæderlig diplomat, som skal fungere som en blød modpol til Paul Bremer III’s jernnæve.
Intet kunne naturligvis være mere forkert.

John Negroponte er NETOP kendt for sine mildest ufine metoder; han er en ‘problemløser’ som Washington i årtier har brugt i situationer hvor midlerne er underordnede, og målene moralsk forkastelige; tillad mig at rette op på jeres rystende elendige research (undskyld de hårde ord, men situationen er slem) med en ganske, ganske kort oversigt, der kun medtager et par udpluk fra den lange, diplomatiske karriere’.

– John Negroponte erstattede Jack Binns som ambassadør til Honduras, som blev udskiftet efter at have sagt fra overfor de voksende menneskerettighedskrænkelser i det mellemamerikanske land.
Hvert år sendte Negroponte ‘falske’ menneskerettighedsrapporter hjem til Washington. Negroponte var en trofast støtte for general Gustavo Alvarez Martínez, og i denne sammenhæng var John Negroponte med-arkitekt bag de berygtede ‘deathsquads’ i Honduras, som myrdede løs til højre og venstre(mest venstre). Titusindvis af uskyldige mennesker blev slagtet for at undertrykke oppositionen og holde Contra-krigen i Nicaragua i gang.

– Herefter havde Negroponte frækhed nok til at skrive et ‘læserbrev’ til det Economist(1982), hvori han bedyrede, at DER SKAM IKKE FINDES DØDSPATRULJER i ‘hans’ land.

– John Negroponte var i 1984 ansvarlig for opførelsen af El Aguacate Air Base, som blev brugt til at træne Contra soldater, og til at gennemføre afhøringer med tortur op gennem 80’erne.

– John Negropontes ‘lange, diplomatiske karriere’ består i grove træk i at lyve overfor kongressen for at beskytte sine chefer.

– John Negroponte var ligehedes en central person i Iran-Contra affæren.

Disse, og mange andre lignende forhold, har nok en hel del mere med den nylige (haste-)udnævnelse som ambassadør til Irak at gøre, end det at han har en ‘lang, diplomatisk karriere’.

Det er under jeres standard at falde på halen for den slags åbenlyse fiduser, og det grænsende til det uhæderlige at I undlader at gøre opmærksom på bare NOGLE af de forfærdelige begivenheder manden har ansvaret for.

mvh.
Peter Kofod
CensurNyt.dk

Hvis I skulle have lyst til at gøre lidt research til næste indslag om Den ‘bløde’ mand, kan i fx. se på disse sider:

http://www.coha.org/NEW_PRESS_RELEASES/New_Press_Releases_2004/04.20_Negroponte.htm

http://www.baltimoresun.com/news/local/bal-negroponte1a.story

http://www.baltimoresun.com/bal-negroponte3a,0,6979765.story

http://www.censurnyt.dk/scripts/viewnews.php?newsid=69&menuid=9

CensurNyt.dk opfordrer alle til at skrive til Deadline’s redaktion på aen@dr.dk
Sørg for at skrive i en anstændig tone.

Originalartikel her

Se også

Bush udnævner terrorist som amerikansk ambassadør i Irak
Af Michel Chossudovsky

Retur til Reagan og dødspatruljerne?

Netavisen 29. juni 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne