Putins Rusland forbyder demonstrationer

Politiske manifestationer skal fjernes fra de russiske gader og stræder, fra offentlig og mediemæssig bevågenhed. De skal holdes helt ude af syne.
Det er konsekvensen af en ny lov, som fik 294 stemmer mod 137 i den Putin-kontrollerede statsduma, og som nu skal behandles i andetkammeret, Føderationsrådet. Den kommer kun to uger efter Putins genvalg som præsident.

Fremover vil en sådan markering ved Kreml som denne ved 50-året for Stalins død sidste år være forbudt

Loven forbyder ifølge dagbladet Politiken demonstrationer følgende steder:
I nærheden af Kreml og præsidentens embedsbolig, i nærheden af fremmede staters repræsentationer, internationale organisationer, broer, større færdselsårer, olie- og gasledninger, hospitaler, skoler, religiøse centre, koncerthaller og stadioner. Med mere.
Derudover kan enhver demonstration forbydes, hvis den skønnes at være i strid med forfatningen eller med ‘almindeligt accepterede normer for offentlig moral’.

Hvis man fremover vil demonstrere i Rusland, kan man kun gøre det ‘i en skov, hvor ingen kan se det’, som modstanderne siger.

Den russiske forfatning ‘garanterer’ forsamlingsretten og ytringsfriheden. Putins antidemokratiske lov ophæver den. Enhver demonstration kan hermed forbydes af myndighederne.

Sådan er det borgerlige ‘demokrati’, som det kapitalistiske Rusland af i dag praler med: Store ord i forfatningen, praktisk lovgivning og praktiske foranstaltninger, der udraderer de demokratiske rettigheder.
Under Putins styre er det imperialistiske Rusland i færd med at blive opbygget. Som i tsarens tid.

Se mere her
Russian parliament to ban public protests
Sydney Morning Herald

Netavisen 2. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne