Dansk fredsvagt beskudt under ambulancetjeneste

Den 31 årige danske sygeplejestuderende, Helle Skousborg, som i øjeblikket opholder sig som fredsvagt på Vestbredden blev tirsdag eftermiddag beskudt med tåregas og gummikugler af israelsk militær.

Helle Skousborg assisterer dagligt ambulancer fra UPMRC – Union of Palestinian Medical Relief Committees – i området omkring Ramallah.
I dag blev ambulancerne tilkaldt til demonstration ved byen Beit Liqya. Demonstrationen afholdtes i forbindelse med “Jordens Dag”.

Der var ca. 200 palæstinensiske demonstranter tilstede, da de meget voldsomt blev konfronteret af israelsk militær, der beskød dem direkte med gummikugler og tåregas.

– Folk blev beskudt, selvom de lå ned og på den måde ikke udgjorde en fare for militæret, fortæller Helle Skousborg i mobiltelefonen.
– Jeg lå også selv på jorden, da jeg flere gange blev ramt af gummikugler i ryggen.

Helle Skousborg var iført en synlig hvid UPMRC-vest, som burde have givet hende en særlig status som redder, men dette betød tilsyneladende intet.

Hun blev bl.a. ramt i nakken af en gummikugle og en tåregasgranat, hvorefter hun besvimede. Hun vågnede senere op inde i ambulancen.

Helle Skousborg har ikke noget overblik over hvor mange der blev såret under konfrontationen.

Angreb på personel, der arbejder med bl.a. transport af sårede og syge er en klar overtrædelse af Genevekonventionens paragraf 20.

Netavisen 1. april 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne