Voldsom demonstration mod Muren på Vestbredden

Kharbatha, Vestbredden, 21. marts 2004: Omkring 40 personer blev såret heraf fem alvorligt, da israelske soldater skød med gummikugler mod en demonstration mod den omstridte israelske sikkerhedsmur søndag formiddag, beretter et dansk øjenvidne.

Demonstrationen fandt sted ved landsbyen Kharbatha 40 km fra Ramallah. Blandt andet blev en israelsk demonstrant ramt i hovedet med de gummibeklædte stålkugler. En ældre kvinde og en 14-årig dreng blev også ramt i hovedet. Det oplyser læger fra blandt andet UPMRC og Sheek Zaid Hospital.

I alt deltog 300 landsbybeboere sammen med 10 israelere og 10 internationale fredsvagter i demonstrationen mod muren. Blandt øjenvidnerne ved demonstrationen var den danske fredsvagt og sygeplejestuderende Helle.

– Dette er noget af det værste, jeg nogensinde har oplevet. Soldaterne brugte tåregas og skød med gummikugler mod os. Da demonstranterne lagde sig ned på jorden, fortsatte soldaterne med at skyde mod dem, så flere blev ramt i hovedet og på kroppen, siger hun.

Demonstrationen var et forsøg fra landsbybeboernes side på at få stoppet byggeriet af Muren, der vil inddrage halvdelen af landsbyens landbrugsjord, hvis den bliver opført. Demonstrationen blev mødt af israelske soldater, der slog på demonstranterne, brugte tåregas, lydgranater og skød med gummikugler i et forsøg på at opløse demonstrationen.

– Soldaterne var usædvanligt brutale i deres fremfærd. Men de lokale kvinder rejste sig bare op igen og råbte slagord, når soldaterne holdt inde med at skyde, fortæller Helle.

Ifølge den danske fredsvagt lykkedes det imidlertid de israelske soldater forstærket af grænsepoliti at slå demonstrationen ned ved middagstid.
Mindst fire personer blev arresteret, heraf en udenlandsk fredsvagt.

Netavisen 22. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne