Rapporter: USA bringer masseødelæggelsesvåben til Irak

Det iranske presseagentur Mehr News Agency bringer en rapport om, at USA er i gang med at plante masseødelæggelsesvåben i Irak.

Teheran (Mehr News Agency)

I de sidste par dage – og i kølvandet på Karbala-bombningerne og den ideologiske strid, som forsinkede underskrivelsen af Iraks midlertidige forfatning – har der været rapporter om, at amerikanske styrker har losset en stor ladning dele til konstruktion af langtrækkende missiler og masseødelæggelsesvåben (WMD) i det sydlige Irak.

En pålidelig kilde fra det irakiske regeringsråd, som har udtalt sig på betingelse af anonymitet, har fortalt Mehr News Agency, at de amerikanske styrker, bistået af de britiske tropper i det sydlige Irak, har gjort sig store anstrengelser for at skjule disse handlinger.

Han tilføjede at lasten blev losset i nattens mulm og mørke, mens opmærksomheden stadig var vendt mod følgerne af de dræbende bomber i Karbala og underskrivelsen af Iraks midlertidige forfatning.

Vores kilde siger, at for at undgå mistanke blev der anvendt almindelige lastskibe til at losse lasten, som bestod af våben produceret i 80erne og 90erne. Han nævnte den kendsgerning, at USA støttede Iraks WMD-program under krigen mellem Iran og Irak fra 1980-88, selvom internationale våbeninspektører har meddelt, at Saddam Husseins Baath-regime havde ødelagt alle dets masseødelæggelsesvåben.
Kilden sagde yderligere, at resten af våbnene sandsynligvis var overført i lastbiler til et ukendt sted et sted i nærheden af Basra i løbet af natten.

– De fleste af disse våben er af østeuropæisk oprindelse og dele af dem er fra det tidligere Sovjetunionen og østblokken. USA har fået dem ved konfiskationer i forbindelse med salg af forbudte våben i de sidste par årtier, sagde han.

Denne aktion kommer på et tidspunkt, hvor en række amerikanske og vestlige regeringsfolk har peget på det faktum, at ingen masseødelæggelsesvåben er blevet afsløret i Irak og hvor spørgsmålet om retssagen mod Saddam rykker i forgrunden.

Dertil kommer, at den tidligere FN-våbeninspektør Hans Blix har understreget, at de amerikanske og britiske efterretningstjenester udsendte falske rapporter om Irak, som førte til det amerikanske angreb.
Samtidig er den britiske våbenekspert David Kellys død fortsat en uafklaret sag i UK.

En sikkerhedsofficer for koalitionsstyrkerne i Irak erklærer, at han ikke har modtaget nogen information om, at der skulle være lodset masseødelæggelsesvåben i havne i det sydlige Irak. Shane Wolf siger til Mehr News Agency, at besættelsesstyrkerne ikke har modtaget nogen rapporter om noget sådant, men han sagde, at han håbede, at koalitionsstyrkerne på et tidspunkt ville finde de irakiske masseødelæggelsesvåben.

Koalitionsstyrkerne og våbeninspektørerne har indtil videre været ude af stand til at finde nogen irakiske masseødelæggelsesvåben. USA invaderede Irak under det påskud, at Irak besad lagre af masseødelæggelsesvåben.

Artiklen kan ses på nettet her:
US media ignores: United States’ forces unloading Weapons of Mass Destruction (WMD) in Iraq prior to “discovery”
VHeadline.com (Venezuela)

Netavisen 17. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne