Det amerikanske kup mod Haiti

Efter en lang kampagne i medierne verden over mod Haitis præsident Aristide gennemførtes et amerikansk-organiseret kup, der har drevet ham i landflygtighed og bragt det gamle diktaturs tilhængere tilbage, beskyttet af amerikanske og franske soldater.

De neden for følgende stykker information fra Mediefokus og Thomas Koppel (Savage Rose) er sendt til den danske presse af Mediefokus i håbet om at forbedre dækningen af begivenhederne på Haiti:

Et amerikanskstøttet kup er netop nu gennemført imod verdens 4. fattigste land, Haiti, hvor de rigeste 1% sidder på 45% af de samlede værdier.

På trods af at Jean-Bertrand Aristide (Haitis første og eneste demokratisk valgte leder) har indført USA’s påtvungne IMF-reformer efter genindsættelsen i 1994, er USA nu blevet træt af hans politiker vedr. forhøjelse af mindsteløn og tilskud til uddannelses -og sundhedssystemet. Nye kræfter (læs: gamle og reaktionære kræfter fra Duvalier-diktaturet) må til.

Derfor støttes ‘oppositionen’ (Democratic Convergence og ‘G-184) gennem institutionen National Endowment for Democracy (www.ned.org) og International Republican Institute. G-184 ledes af Andy Apaid der ejer Alpha Industries og er den største industrielle arbejdsgiver i Haiti. Andy Apaid støttede kuppet mod Aristide i 1991 og har været en stærk modstander imod Aristide’s forhøjning af mindstelønnen til 1,50$ om dagen i 1993. Med andre ord: Apaid er USA’s mand.

Jeg vil henlede jeres opmærksomhed på 3 artikler der er værd at læse, for at forstå den virkelige baggrund for de nuværende hændelser på Haiti. Under disse links videregives et brev sendt af Thomas Koppel til Information,
Politiken og Ekstra Bladet i håb om en mere virkelighedstro dækning af kuppet.

Spred informationen, lad ikke de hjemlige medier (og politikere) slippe afsted med at retfærdiggøre et USA-støttet antidemokratisk højrefløjskup mod verdens 4.fattigste befolkning!

Hilsener fra Carsten, (tidligere www.mediefokus.dk og RUC mod Krig.)

http://globalresearch.ca/articles/CHO402D.html

http://www.thirdworldtraveler.com/Blum/Haiti_KH.html
(forkortet udgave af kapitlet om Haiti i William Blum’s ‘Killing Hope’ der dækker perioden 1986-1994).

http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?SectionID=54&ItemID=5043

Til Politiken, Ekstrabladet, Information

TIL ORIENTERING!

Mens kolonimagtere USA & Frankrig lander i Haiti som gribbe på et voldtægtsoffer, og gamle massakre-bødler og kup-eksperter rydder banen for dem, har de tilsyneladende i strid med al folkeret kidnappet landets valgte præsident
for at fremstille ham som desertør for det haitianske folk og verden.

Dette er kronen på en åreland undergravningskampagne, hvor f. eks. Bush siden 2000 har skåret al bistand til det ekstremt fattige land og gennem dækorganisationer udøvet aktiv destabilisering, og Frankrig f. eks. har brugt en mill.
dollars på at holde liv i sabotørernes radiostation.

Som i tilfældet Irak er det ikke den eksisterende regerings omsorg for sit folk der tynger kolonimagterne. De har en lang historie for støtte til ethvert regime, demokratisk valgt eller indsat ved brutalt militærkup, der passer i deres puslespil.

USA har brug for at statuere et eksempel i Latinamerika, hvor bl. a. Argentina, Venezuela, Bolivia, Brasilien har vist tegn til at ville nægte at følge de for de enkelte nationer katastrofale US/verdensbank direktiver. Andre elementer kan
spille ind, som f. eks. kokaintransporten fra Colombia og pladsen i første parket overfor Cuba, som Bushregeringen som bekendt har indlemmet i sin ‘Axis Of Evil’. Også Frankrig betragter Haiti som fransk ‘interesseområde’.

Haiti gennemførte ganske enestående allerede i 1700 tallet sin nationale befrielse, hvor de afrikanske slaverne tog magten fra deres herrer. Det har koloniherrerne tilsyneladende stadig ikke tilgivet, 250 år efter.

Dette sidste nye (nedenfor) til orientering, idet jeg håber du vil give læserne de informationer de skal bruge for at danne sig et mere realistisk billede af situationen i Haiti.

Venlig hilsen

Thomas Koppel
http://www.savagerose.com

Se også følgende

EXCLUSIVE BREAKING NEWS: PRESIDENT ARISTIDE SAYS ‘I WAS KIDNAPPED’
‘TELL THE WORLD IT IS A COUP’

Multiple sources that just spoke with Haitian President Jean-Bertrand Aristide told Democracy Now! that Aristide says he was “kidnapped” and taken by force to the Central African Republic. Congressmember Maxine Waters said she
received a call from Aristide at 9am EST. “He’s surrounded by military. It’s like he is in jail, he said. He says he was kidnapped,” said Waters. She said he had been threatened by what he called US diplomats. According to Waters, the
diplomats reportedly told the Haitian president that if he did not leave Haiti, paramilitary leader Guy Philippe would storm the palace and Aristide would be killed. According to Waters, Aristide was told by the US that they were
withdrawing Aristide’s US security.

TransAfrica founder and close Aristide family friend Randall Robinson also received a call from the Haitian president early this morning and confirmed Waters account. Robinson said that Aristide “emphatically” denied that he had
resigned. “He did not resign,” he said. “He was abducted by the United States in the commission of a coup.” Robinson says he spoke to Aristide on a cell phone that was smuggled to the Haitian president.

http://www.democracynow.org/

Netavisen 4. marts 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne