Så er det officielt:Ingen masseødelæggelsesvåben, ingen forbudte våben i Irak

Der er ingen masseødelæggelsesvåben, ingen A-våben, ingen forbudte kemiske eller bakteriologiske våben i Irak. De var væk før krigen. Det siger David Kay, tidligere leder af den 1600 mand store gruppe af våbeneksperter, som USA indsatte samtidig med besættelsen af Irak, og som siden har gennemtrawlet hvert et hjørne af landet uden at finde noget som helst.

David Kay

I et interview med nyhedsbureauet Reuters siger Kay, at han ikke mener, at sådanne våben har eksisteret siden den første Golf-krig i 1991. Ifølge Kay blev de elimineret på dette tidspunkt som følge af en kombination af FN-våbeninspektionerne og Iraks egne beslutninger.

Dermed siger David Kay nøjagtig det, som f.eks. den tidligere FN-chefvåbeninspektør Scott Ritter hævdede, før aggressionskrigen blev indledt. Scott Ritters og andres advarsler – bl.a. direkte til den danske regering og folketinget – blev som bekendt fejet til side for at gå i krig.

Krigskoalitionen med Bush og Blair i spidsen begrundede krigen med eksistensen af irakiske masseødelæggelsesvåben, der udgjorde en umiddelbar fare for USA, Vesten og Iraks nabolande. Efter indtagelsen af Bagdad har de – lige som Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller – igen og igen sagt, at ‘de forbudte våben’ skulle nok blive fundet.

Da det stod klart, at sandsynligheden for at finde noget var forsvindende lille, er forsøgene på at legitimere krigen og besættelsen blevet ændret til ‘nødvendigheden af at fjerne Saddam Hussein’.

Kays indrømmelser kommer tæt på en officiel indrømmelse af, at krigen blev ført på et falsk grundlag, og at verdensoffentligheden blev ført bag lyset.

Dermed kan det konstateres, at alle de efterretningsrapporter, som blev offentliggjort eller som der blev refereret til, der angiveligt skulle vise, at Saddam Husseins Irak havde masseødelæggelsesvåben alle var fup og fabrikation.

Det kan også konstateres, at Saddam Husseins regime rent faktisk samarbejdede med FN og våbeninspektørerne om at eliminere de eksisterende våben efter 1991 og deres våbenprogrammer, sådan som Bagdad hævdede.

Begrundelserne for Irak-krigen og den nuværende besættelse var ikke bare i strid med international ret. De var fabrikationer og propaganda fra ende til anden.

Krigen mod Irak var en utilsløret og ulovlig aggressionskrig, ifølge international ret den største forbrydelse mod menneskeheden.
Ingen af krigsforbryderne i krigskoalitionen er blevet draget til ansvar.

Se også
Text of interview with David Kay Reuters (eng)
Robin Cook: Blair ‘must admit Iraq war error’ BBC (eng)

Dokumentation

Udgør Irak en reel trussel mod USA?
Af Scott Ritter Netavisen 27.07.2002

Bush, Blairs og Foghs store løgn
Netavisen 9.9. 2002

Hvorfor Irak ikke har atomvåben: Våbeninspektørerne og Operation Desert Fox
Netavisen 11.9.2002

Netavisen 24. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne