Absurde indrejseregler

Af Palæstina Fredsvagter

Vi er blevet bekendt med, at Staten Israel nu stiller krav om, at enhver som ønsker at besøge palæstinensisk kontrollerede områder (de såkaldte A-zoner) fremover skal have en skriftlig tilladelse fra de israelske myndigheder.
Uden denne tilladelse vil man blive tilfangetaget, tilbageholdt og deporteret og nægtet fremtidig indrejse i Israel.

De nye retningslinier er endnu et tegn på Staten Israels skærpelse af situationen og er klart i modstrid med de intentioner der er i Køreplanen for Fred.

Sammenkædet med opførelsen af muren i de palæstinensiske områder er de nye indrejseregler endnu et tegn på at Staten Israel ønsker at holde palæstinenserne indespærret og isoleret fra omverdenen. De palæstinensiske områder fungerer som et fængsel. Nu skal der endog ansøges om besøgstilladelse hos fangevogteren Israel.

De nye regler vil besværliggøre al bevægelse for private rejsende og humanitære organisationer og vil virke som en censur på hvem palæstinenserne må omgås.

Palæstina Fredsvagter har taget initiativ til at berørte organisationer i Danmark mødes for at reagere på de nye regler og vil kontakte de danske Folketingspolitikere for at protestere.

Gitte Rasmussen
Palæstina Fredsvagter
www.palestinafredsvagter.dk

Netavisen 14. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne