Toårsdag for juridisk skamplet

På toårsdagen for overførslen af de første fanger til Guantanamo basen på Cuba opfordrer Amnesty International den danske regering til at lægge pres på Bush administrationen for at få fjernet det kunstige juridiske tomrum fangerne befinder sig i. Alle, som holdes tilbage uden at der er rejst anklage, bør umiddelbart løslades, og uafhængige observatører skal have adgang til fængslet, fastslår Amnesty.

”Bush administrationen satte regler og konventioner til side i januar 2002 og etablerede dette kunstige juridiske tomrum på Guantanamo. Og selvom de amerikanske myndigheder har bevilliget hundredvis af fanger i Irak status som krigsfanger, forsætter man med at nægte de fængslede i Afghanistan-konflikten de samme rettigheder,” siger generalsekretær i Amnesty International, Lars Normann Jørgensen.

”Alt tyder på, at det stille diplomati, som den danske regering har bekendt sig til, ikke fører resultater med sig. Amnesty International opfordrer derfor den danske regering til åbenlys og utvetydig kritik af den uholdbare tilsidesættelse af internationale retsregler. Vi ønsker ikke at krigen mod terror skal medføre et samfund, hvor man kan frihedsberøve mennesker på ubestemt tid og hvor mennesker under mistanke gøres retsløse,” fastslår Lars Normann Jørgensen.

I anledning af toårsdagen iværksætter Amnesty International en webaktion, som kan ses på www.amnesty.org

Netavisen 7. januar 2004


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne