Brian Mikkelsen støtter fortsat naziradio

Skandalen omkring naziradioen i Greve fortsætter. I år har radioen modtaget forhøjet støtte – og selvom kulturminister Brian Mikkelsen i februar lovede, at han ville sætte en stopper for strømmen af racistisk propaganda fra Radio Oasen, sker der ingenting. Tværtimod er nazisterne sikret kulturstøtte også i 2004.

Danmark er det eneste land i verden, der i strid med FNs racismeparagraf og på trods af adskillige FN-henstillinger fortsætter med at give nazister statsstøtte.
I årevis afviste den socialdemokratiske Nyrup-regering at inddrage støtten til Jonni Hansen og Co. Efter stærkt pres fra bl.a. Folkebevægelsen mod Nazisme og Aktive Modstandsfolk erklærede den konservative kulturminister Brian Mikkelsen i februar i år, at han ville stoppe tilskuddene til radio Oasen.

Dengang kaldte Brian Mikkelsen det ‘helt grotesk’, at radioen blev finansieret af skattekroner, og han lovede at gøre noget ved det.
– Vi er glade for de offentlige tilskud, som virkelig har hjulpet os til at udvikle vores radio, sagde nazifører Jonni Hansen.
Statsstøtten bevirker, at nazi-radioen sender hele 3000 timer radio om året.

Men Brian Mikkelsen har ikke stoppet noget som helst. En arbejdsgruppe nedsat af ministeren har undersøgt ‘mulighederne for at stoppe tilskuddet’. Det var desværre ikke muligt!
Resultat: Naziradioen får også støtte i 2004.
– Radio Oasen får et basistilskud i 2004, som alle lokalradioer får, når de sender et vist antal timer. Det er et tilskud, som man har krav på i følge loven, forklarer direktøren for Mediesekretariatet under Kulturministeriet, Erik Nordahl Svendsen.

Brian Mikkelsen har meddelt, at det fortsat er hans hensigt at lave reglerne om, så der kan sættes en stopper for tilskuddene til nazi-radioen. Men han tør ikke love, at det kan blive før 2005.
– Målet er at sikre, at vi ikke automatisk betaler støtte til radioer, der viderebringer ekstremistiske synspunkter. Og jeg håber at have de nye regler klar til at træde i kraft fra den 1. januar 2005, siger han nu til P3 Nyheder.

Det er langt fra første gang, politikere lover, at det bliver stoppet næste år. Det er faktisk årligt tilbagevendende, når det gælder Radio Oasen.
I år gav det 78.000 kroner til nazisterne. Og festen er sikret også næste år.

På så mange andre områder viser kulturministeren og regeringen stor handlekraft. Men nazisterne er undtaget. Hvem eller hvad forhindrer regeringen med det snævre folketingsflertal baseret på Dansk Folkeparti i f.eks. at lovgive mod offentlige tilskud til nazister? Støtten er en klar overtrædelse af folkeretten. Eller er det derfor?

Til gengæld har man rent administrativt fjernet den offentlige støtte til Folkebevægelsen mod Nazisme og en lang række andre antifascistiske organisationer. Tilskud via tipsmidlerne er simpelthen faldet bort.

Se også

Øget statsstøtte til Nazi-radioen i Greve
Netavisen 21.2.2003

Stop støtten til nazi
Folkebevægelsen mod Nazisme 6.5. 2002

Naziradio frataget sendetilladelsen – men kan fortsætte
Netavisen 7.11.2001

Netavisen 4. november 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater