Irakiske arbejdsløse fængslet af amerikanerne

Fredag demonstreredes der foran den amerikanske ambassade i København i protest mod fængslingen af 50 medlemmer af Den irakiske Arbejdsløses Forening, der slås for arbejdsløshedsunderstøttelse i Irak for at kunne overleve.

Den irakiske Arbejdsløse forening (UUL), som har 100. 000 medlemmer i Irak, arrangerer i disse dage demonstrationer i Bagdad og andre Iraks store byer. I Bagdad har mange tusinder arbejdsløse samlet foran USAs hovedkvarter siden sidste uge. Amerikanske soldater har prøvet mange gange på at opløse demonstrationerne og angribe demonstranterne. Søndag den 3. august arresterede de amerikanske soldater 50 af UUL aktivister. De sider stadigvæk i fængsel.

Disse demonstrationer har fået stor opmærksomhed blandt befolkningerne i de arabiske lande. De Arbejdsløses Unions strejke for arbejde eller arbejdsløshedsydelser fortsætter trods undertrykkelsen. I en henvendelse fra foreningen til progressive og venstreorienterede partier, fagforeninger og “frihedssøgende og menneskekærlige mennesker i verden” hedder det:

Støt kravene fra de arbejdsløse i Irak

Stigende sult, fattigdom og ødelæggelse af post-krigs samfundet er den rædselsvækkende tilstand og katastrofe, som det irakiske folk bibringes af USA og dets allierede. I mellemtiden lever de arbejdsløse og deres familier direkte under og konfronteres med denne risiko.

Hverken USA’s civile administration eller det regerende råd af nationalister og islamiske partier opfatter sig som værende skyld i den sultne og fattige post-krigs befolkning og de har sat disse folk og deres familiers dagligdag under en ukendt fremtids varetægt. Det er disse arbejdsløse mennesker, som har organiseret sig i De Arbejdsløses Union for at opnå arbejde eller arbejdsløshedsydelser, for at redde dem selv og deres børn fra sult og død.

De Arbejdsløses Union har indtil nu organiseret mere end 70.000 arbejdsløse mænd og kvinder i byerne Baghdad, Mosul, Nasryia, Kirkuk m.fl. og har organiseret adskillige demonstrationer for at få deres krav opfyldt.

De Arbejdsløses Union har været i strejke foran USA’s civile administrations hovedkvarter i Baghdad siden den 28. juli 2003 for at få 100 US dollars som arbejdsløshedsydelse til hver arbejdsløse person. Reaktionen fra USA’s embedsmænd i Baghdad på De Arbejdsløses Unions delegation den 30. juli 2003 var at arrestere Quasim Hadi, som er leder af De Arbejdsløses Union og 18 andre strejkende.

For at De Arbejdsløses Unions strejke kan blive en succes og deres krav kan blive mødt behøver de din støtte og har brug for, at du rejser din stemme i protest mod USA’s embedsmænd i Irak og tvinger dem til at imødekomme de arbejdsløses krav.

Støt De Arbejdsløses Union ved at udtrykke din stærke uenighed med USA’s administration i Irak foran de amerikanske ambassader for at lægge pres på de amerikanske embedsmænd i Irak. De Arbejdsløses Union og Iraks folk behøver din solidaritet.

Netavisen 10. august 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne