Stikkere som i nazitiden

Folkebevægelsen mod Nazisme (FMN) udtaler fra sit landsmøde den 14. juni 2003:

Dagen før Grundlovens jubilæum den 5. juni vedtog et flertal i Folketinget den såkaldte Rockerpakke, der er et led i VC-regeringens påståede bekæmpelse af den påståede stigende kriminalitet. Enhedslisten, Radikale og Socialistisk Folkeparti stemte imod. Den nye lov, der indfører “civile agenter”, dvs. gemene stikkere, er blevet mødt med voldsom kritik, udhuler yderligere retssikkerheden og er anket til Højesteret. FMNs landsmøde 14. juni 2003 udtaler:

Justitsminister Lene Espersen (K) foreslog en lang række stramninger i retspleje og straffeloven:
1. Det lovliggøres at anvende meddelere, der “færdes i miljøet” og at infiltrere det.
2. Civile agenter sikres anonymitet, hvilket i praksis betyder hemmelig retspleje.
3. Forsvarernes og dommernes (!) adgang til indsigt i anklagematerialet beskæres, hvorved det tidligere hellige princip om at stille anklager og forsvarer lige, skrottes.

Den nye “terrorlov” er som en affotografering af det regime, der udfoldedes af det nazistiske Tysklands hemmelige politiske politi, Gestapo. Virkningerne blev følelige for den danske modstandsbevægelse og burde advare imod gentagelse. Loven indeholder ingen begrænsninger og vil skabe grobund for ukontrolleret opbygning af netværk af stikkere og meddelere. De to kategorier er i øvrigt ikke nærmere defineret, så i praksis kan politiet m.fl. gebærde sig som i nazitiden.

Under Folketingets debat glemte deltagerne at inddrage de velkendte skandalesager om tidligere agentaffærer. Her skal blot nævnes det uopklarede brevbombemord på Henrik Christensen, den påståede nazijæger Frede Farmanthir (Farmand/Rasmussen), og Dan Lynge. Sidstnævnte “købte” henlæggelse af bl.a. sprængstofattentater og narkotransporter ved at være stikker.

Porten er slået op på vid gab for gangstere og samvittighedsløse slyngler af værste skuffe. Tænkende væsener må ryste på hovedet og skutte sig over alt det, der nu vælder op fra den kolde krigs permafrost. Men det svarer meget godt til den profascistiske udvikling, hvor Danmark som det eneste land i verden – og i strid med FN – belønner nazisterne og betaler deres racistiske propaganda, foreløbig med ca. 400.000 kr.
FNN opfordrer til at være på vagt og deltage i protesterne.

Således vedtaget på FMNs Landsmøde 14. juni 2003

Se øvrige udtalelser:
Den “herlige krig” og konsekvenser

En kattelem for terrorister

Netavisen 17. juni 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater