Coca-Cola myrder fortsat

To Coca-Cola ansatte i Colombia har fået tilkendt retten til at føre sag mod to Coca-Cola-fabrikker beliggende i Colombia. Fabrikkerne beskyldes for ved hjælp af paramilitære grupper at have dræbt fagforeningsaktivisten Isidro Gil og tre andre faglige ledere ved tortur.

Sagen bliver ført i USA, idet den amerikanske domstol vurderer, at den colombianske stat har for tætte forbindelser til de paramilitære grupper. De to ansatte får ikke lov til at føre sagen mod moderselskabet, da retten ikke finder, at koncernen kan gøres ansvarlig for lokale arbejdsforhold.

Coca-Cola er et symbol verden over på USA og på supermagtens økonomiske dominans og kulturelle imperialisme. Et andet udtryk for den imperialistiske globalisering. Det er også et mål for boykot og protester. Et morderfirma fra en morderstat.

Sidste år blev 154 faglige tillidsfolk i Colombia myrdet eller meldt savnet.
Hvornår har det været i TV-Nyhederne?

Netavisen 8. maj 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne