Scott Ritter: Superaktuel Irak-bestseller på dansk

Tidligere FN-våbeninspektør Scott Ritter er en af de mest markante kritikere af amerikansk Irak-politik. Sammen med den politiske kommentator William Rivers Pitt har han skrevet en topaktuel debatbog om problemet Irak.

Efter syv år som chef for FN’s inspektion af konventionelle våben i Irak har Scott Ritter et indgående kendskab til Iraks militære kapacitet. Han afslører hidtil ukendte detaljer fra våbeninspektørernes arbejde i Saddam Husseins diktatur og argumenterer for, at Iraks kemiske, biologiske og atomare våben blev destrueret af FN, og at regimet ikke har forbindelse til 11. september-terroren.

Ifølge Scott Ritter vil en ny Irak-krig ikke blot være i strid med USAs forfatning og international lov, men også skabe et Ragnarok i Mellemøsten og føre til en bølge af nye terrorangreb på Vesten. For Iraks befolkning er der endnu mange alternativer til krig, der bør tages i brug af det internationale samfund, mener den tidligere våbeninspektør.

I USA har Scott Ritter markeret sig som én af de mest veltalende og overbevisende modstandere af krigsretorikken mod Irak. Som veteran fra Golf-krigen støttede han præsident Bush under valget i 2000, men han har siden vendt sig imod de repræsentanter for den yderste højrefløj i Bush-regeringen, som vil sende verden i krig – i dag eller i morgen. På foranledning af Den danske komite for fred og udvikling i Irak besøgte ScottRitter Danmark fra den 4. til den 6. november, hvor han gav en lang række interviews og mødtes med medlemmer af Folketingets Forsvarsudvalg og Udenrigs-politisk Nævn.

”War on Iraq” udkom i USA i oktober 2002. Den er foreløbig trykt i 125.000 eksemplarer og er planlagt til udgivelse i en lang række europæiske lande. Forlaget Bindslev har fået lynoversat bogen med et indledende essay af Klaus Rifbjerg.

Scott Ritter & William Rivers Pitt: ”Krig mod Irak?”.
Forlaget Bindslev
Udkom torsdag d. 21. november, 112 sider, kr. 138,-‘

Netavisen 27. november 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne