Amerikansk luftangreb på Irak

Britiske pressekilder skrev i går torsdag, at flere end 100 militærfly samme dag deltog i luftangreb på irakisk luftforsvar vest for Bagdad, i den største operationer i 4 år. Kilderne tilføjer at angrebet ser ud til at være starten på forberedelserne, som vil blive udført af specialstyrker inden den egentlige start på en militær intervention i Irak.

ålet for luftangrebet antages at skulle ødelægge det irakiske luftforsvar, for at gøre opgaven nemmere for specialstyrkernes helikoptere at komme til de irakiske områder og ødelægge Scott-misil-batterierne, før det egentlige militære angreb starter i løbet af nogle måneder.

I en erklæring fra det amerikanske militær blev det i går sagt, at amerikanske og britiske krigsfly bombede luftforsvarsstillinger i en militær lufthavn 390 km. Sydvest for Bagdad. I Bagdad har en militær talsperson sagt, at britiske og amerikanske fly bombede et civile område i Rutba i Al Anbar distrikt (ca. 400 km. Vest for Bagdad). Der blev ikke nævnt noget om ofre.

Oversat fra Aljazeera online fredag 6 september


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne