USA over international lov: Kissinger og Co.

USA nægter at ratificere den internationale krigsforbryderdomstol ICC. Amerikanske soldater, politikere og embedsmænd skal være hævet over international lov. Det samme gælder for Israel.
Man vil ikke risikere anklager mod f.eks. amerikanere som tdl. udenrigsminister Henry Kissinger eller den israelske ministerpræsident Ariel Sharon .

Der er to standarder for det internationale samfund: Den ene skal gælde for USA og dets nære våbenfælle Israel. Den anden for alle andre.
USA har udnævnt sig selv til verdens politibetjent – men vil ikke risikere at nogen amerikaner bliver retsforfulgt eller straffet for krigsforbrydelser, som man begår i udlandet – og USA forlanger at verdenssamfundet anerkender amerikanernes immunitet. Indtil videre har Israel og Rumænien tilsluttet sig det amerikanske krav.

I 2000 underskrev den daværende amerikanske præsident Bill Clinton aftalen om oprettelse af den internationale krigsforbryderdomstol ICC. Men nu nægter USA at ratificere aftalen – ifølge den nuværende præsident Bush for at ‘beskytte’ amerikanske soldater.

Det har sin forklaring: Den amerikanske rolle som verdenspolitibetjent og dets talrige krige er uvægerligt ledsaget af et utal af krigsforbrydelser og overtrædelser af international lov – lige fra ulovlig krigsførelse, illegale hemmelige operationer til massakrer, bombninger og drab på civile. Krigen i Afghanistan er fyldt med eksempler – senest massakren på et bryllupsselskab, som amerikanske piloter på speed massakrerede. Langt over 3000 civile har mistet livet ved de amerikanske bombninger af Afghanistan, som fortsætter efter at den amerikanske lakaj Karzai og den gamle marionetkonge er installeret.
Den planlagte ny krig mod Irak forventes at koste titusinder af civile livet, som følge af bombardementer og af krigens øvrige følgevirkninger.

Et eksempel på en mulig anklaget er den tidligere amerikanske udenrigsminister og sikkerhedsrådgiver Henry Kissinger, som i 1973 modtog Nobels fredspris. En magtpolitiker, massemorder og krigsanstifter, som er (med)ansvarlig for forlængelsen af Vietnamkrigen i årevis, hundredtusinder af cambodianeres død, folkedrabet i Østtimor og kuppet mod Salvador Allende i Chile.

Efter at den tidligere chilenske diktator Augusto Pinochet i London blev sat i husarrest for forbrydelser mod menneskerettighederne er Henry Kissingers gamle forbrydelser kommet i søgelyset igen. En dokumentarudsendelse, som blev vist på TV2 mandag den 5. august, redegjorde for sagen mod den ustraffede og nobelprisbelønnede internationale forbryder Kissinger. (Se TV2s gennemgang)

Bush, Rumsfeld, Ariel Sharon og en lang række andre politikere og militærfolk kunne risikere at blive anklaget ved ICC. Derfor skal der sikres immunitet mod retsforfølgelse af menneskerettighedsforbrydere med amerikansk eller israelsk pas.

Samtidig opretholder USA sin politik for at retsforfølge andre fjendelandes statsoverhoveder, politikere og militærfolk. Ikke bare ved internationale instanser, men under amerikansk jurisdiktion. Fangerne på Guantanamo-basen på Cuba behandles ikke engang efter amerikansk lovgivning, og er ikke beskyttet af de gældende internationale rettigheder, fordi USA tilsidesætter ved at kalde dem ‘illegale krigere’ og ikke krigsfanger.

I praksis har USA dermed indført en international dobbeltstandard. En for USA og dets allierede – en for alle andre – uden at verdenssamfundet griber ind under den ny amerikanske verdeensorden.

Netavisen 6. august 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne