Nyt amerikansk superovervågningsministerium af befolkningen

Som end et led i undergravningen af de demokratiske rettigheder, der er sket i USA (og i den øvrige vestlige verden) ovenpå d. 11. september og er er blevet solgt som “terrorbekæmpelse”, opretter den amerikanske Bush-regeringen nu et nyt superovervågningsministerium med godt 170.000 ansatte og et budget på 300 milliarder kroner.

Der er rejst tiltagende kritik af de amerikanske efterretningstjenester, FBI og CIA, i forbindelse med afsløringerne af den yderst mangelfulde indsats for at hindre terrorangrebet på World Trade-centeret i New York den 11. september. På trods af, at man havde modtaget advarsler om et nært forestående terrorangreb, satte man kikkerten for det blinde øje. En kritik, der nu koldt og kynisk skal misbruges til yderlige at skærpe overvågningen af den amerikanske befolkning.

At den mangelfulde indsats på ingen måde skyldes for få ressourcer til de to magtfulde amerikanske efterretningsvæsener og burde have medført en tilbundsgående undersøgelse af CIA og FBI for at få klarlagt deres rolle omkring og muligvis i terrorangrebet, springer Bush let hen over. Nej, det, der er brug for, er nye milliarder af dollars til en øget kontrol af den amerikanske befolkning for som Bush påstår “at sikre det amerikanske hjemland og beskytte det amerikanske folk”.

Derfor det nye superministerium, som bliver det næststørste amerikanske ministerium, kun overgået af forsvarsministeriet. Efter sigende skal pengene til det nye superministerium findes på budgetterne for de andre statslige amerikanske myndigheder, der varetager lignende opgaver og bliver underlagt det nye ministerium, men der vil blive tale om en kraftig udvidelse af overvågningen af progressive kræfter og bevægelser i terrorbekæmpelsens navn.
I demokratiets navn undergraves de demokratiske rettigheder yderligere.

Netavisen 9. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne