Aftalen om udviklingen af USA-kampfly underskrevet i Washington

Så ligger det helt klippefast. Den danske stat smider mindst 892 mill. kr. på bordet for at få lov til deltage i udviklingen af det amerikanske jagerfly Joint Strike Force som en direkte erhvervsstøtte til de danske våbenfabrikanter. Det danske forsvarsministerium har onsdag officielt underskrevet aftalen i USA.

Regeringen/den danske stat pumper (mindst) 892 mill. kroner i det amerikanske flyprojekt i løbet af de næste10 år. Gavmildheden overfor det danske erhvervsliv iberegnet våbenindustrien kender ingen grænser. Den rundhåndede bistandshjælp til de danske våbenproducenter gives i håbet om, at de senere får del i de fede ordrer omkring fremstillingen af udstyr til de nye Joint Strike Force-fly.

Ifølge forsvarsminister Svend Aage Jensby er aftalen vigtig både for dansk industri såvel som for forsvaret. Der er tale om et vigtigt skridt i gennemførelsen af forsvarsforliget, der (vel at mærke) blev indgået under den tidligere Nyrup-regeringen. Den rundhåndede bistandshjælp til de danske våbenproducenter har bred politisk. Oveni kommer til sin tid milliardudgifterne til indkøb af nye militærfly til det danske forsvar som erstatning for F16-flyene.

Uanset, om det bliver de nye amerikanske Joint Strike Force-kampfly, der vælges, eller andre fly. Der er ikke tale om, at Danmark er forpligtiget til at købe de nye fly, forsikrer forsvarsministeren på ny.
Kun om, at regeringen på den danske befolknings vegne har skrevet under på at bruge næsten en hel milliard892 mill. kr. i forbindelse med udviklingsprojektet af flyet som kontant håndsrækning og støtte til den amerikanske som danske våbenindustri.

Netavisen 30. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne