IND-sams falske tal påvirker lovgivning

Den statsstøttede og -financierede indvandrerorganisation IND-sam har leveret falske oplysninger om antallet af tvangsægteskaber – og har dermed bidraget til den stærkt restriktive lovbgivning, som højreregeringen og Dansk Folkeparti gennemfører. Samtidig var den tidligere indriggsminister, socialdemokraten Karen Jespersen, orienteret om, at tallene var falske – uden at gøre noget ved det, i nogen retning.

I realiteten er der kun meget ringe dokumentation for, at tvangsægteskaber udgør et problem, der kan retfærdiggøre stramninger af reglerne for familiesammenføring, som nu er gennemført.
I den almindelige debat skelnes i øvrigt ikke mellem tvangsægteskaber – påtvungne ægteskaber mod den ene eller anden af parternes vilje og ønske – og (kulturelt betingede) arrangerede ægteskaber med begge parters samtykke.

I Jyllands-Posten kunne Seycan Bal, der var ansat i IND-sam i halvandet år, fortælle, at der kun kom to henvendelser vedrørende tvangsægteskaber, og at hun er i tvivl om, hvorvidt nogen af dem var seriøse. Da hun spurgte sin leder, Leif Randeris, om hvorfor man indberettede nogle fiktive tal for henvendelserne om tvangsægteskaber, svarede denne, “at man var nødt til at vise noget, for at det skulle se alvorligt ud”. Leif Randeris er Jyllandssekretær i IND-sam.

Jyllands-Posten, som bragte afsløringen, konstaterede: “Indsam havde lugtet, at der var bedre mulighed for at få del i pengepuljen, hvis man holdt med politikerne. Og organisationen havde en høj trumf på hånden. De spillede ud med de tal, som ministrene manglede for at legitimere de stramninger, som kunne begrænse indvandringen. Tilbage sad indvandrerne med Sorteper.”

IND-sam bakkede altså fuldstændig op om den fremmedfjendske udlændingepolitik, der er udstukket af Dansk Folkeparti og regeringen. Foreningen bakkede også ukritisk op om strammerne fra den tidligere socialdemokratisk ledte regerings side med daværende indenrigsminister Karen Jespersen i front. Ifølge Jyllands-Posten var Karen Jespersen orienteret om, at IND-sams tal var falske!

Indvandrerpolitikeren Bashy Quraishy, Minoritetspartiet, har følgende kommentar:
– Jeg mener, at IND-sam fuldstændig har diskvalificeret sig som talerør for etniske minoriteter, og at sagen bør få konsekvenser for foreningen og Karen Jespersen, hvis oplysningerne i Jyllands-Posten er korrekte! Og så må man tage konsekvensen og annullere diskriminerende lovtiltag imod etniske minoriteter, som begrundes i falske oplysninger. Etniske minoriteter har igen og igen talt imod IND-sam uden at blive hørt, når vi har krævet en uvildig undersøgelse, som ikke var afhængig af regeringen eller ministerierne.

Een vigtig konklusion på IND-sams fusk er i al fald ikke at stole på såkaldte ‘uafhængige’ institutioner eller organisationer, som lever af offentlige tilskud og kvitterer med at give de herskende, hvad de har brug for.

Artiklen baseret på pressemeddelelse fra Minoritetspartiet.

Netavisen 15. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater