Amnesty International i Jenin

Det lykkedes i dag en delegation fra Amnesty International at komme ind i Jenin.

Delegationen fra Amnesty International består af Javier Zúniga, fra organisationens internationale sekretariat i London, Kathleen Cavanaugh, fra det juridiske institut ved Galway universitetet i Irland og professor ved retsmedicin på Dundee universitetet i Skotland, Derrick Pounder.

Delegationen måtte passere to af den israelske hærs checkpoints og gå i to timer før de fik adgang til Jenin. De arbejder nu på at få adgang til hospitalet og flygtningelejren.

”Vi frygter, at hvis ikke undersøgelserne af omstændighederne ved drabene på hundreder af palæstinensere i flygtningelejren i Jenin bliver foretaget med det samme, så vil afgørende beviser blive ødelagt, idet Israel fortsætter med at besværliggøre omverdens adgang til lejren,” siger delegationens medlemmer.

De israelske forsvarsstyrker siger at mange af de dræbte i Jenin døde i kamp. Amnesty International har talt med palæstinensere, som er sluppet væk fra Jenin, og med indbyggere fra Jenin og lejrene på telefon. Her fortæller øjenvidneberetninger om huse der er blevet bombarderet eller bulldozet mens beboerne befandt sig i dem, samt om palæstinensere, inklusive børn, der er blevet efterladt blødende til døde i gaderne.

Udsendt 15.04.02

Netavisen 16. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne