Israels ambassade i Oslo omringet af ambulancer

De israelske drab på palæstinensiske ambulancepersonale under massakren på civile palæstinensere i de seneste dage er blevet for meget for deres norske kolleger:
Med hylende sirener markerer de norske ambulancechauffører deres afsky over for angrebene på sundhedspersonalet i de besatte områder. 15 ambulancer omringede lørdag formiddag den israelske ambassade i Oslo.

– Vi ønsker ikke at tage parti i denne konflikten. Det vi reagerer på er de åbenbare brud vi har set de sidste dage, siger Hans Martin Aase i Ambulanseklubben i Oslo til den norske avis VG..

– Den israelske besættelsesmagt tilsidesætter åbenlyst international lov både om beskyttelse af civile og af sundhedsarbejdere og deres virksomhed. Torsdag aften blev to ambulancelæger, fra FN og fra Palæstinensisk Røde Halvmåne (PRCS), dræbt af israelske styrker i byen Tulkarem på Vestbredden. Tre andre sundhedsarbejdere blev såret. Fredag morgen blev endnu en palæstiensisk ambulancelæge dræbt og en anden såret, denne gang i Gaza-striben.

De norske ambulancechauffører rettede et åbent brev til den israelske ambassade, hvor de giver udtryk for deres chok og bestyrtelse over, at israelske soldater beskyder og gennemhuller uniformerede ambulancer under arbejdet.
Israel forsøger at bortforklare de åbenlyse forbrydelser ved at hævde, at ambulancerne bliver brugt til våbensmugling. Det er af mange uafhængige kilder fra FN og blandt journalister tilbagevist som opspind.

Netavisen 10. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne