20.000 protesterer mod angreb på Indymedia Italien

Lørdag gik over 20.000 mennesker i demonstration i Rom, i protest mod italiensk politis angreb på de italienske Indymedia’er og for uafhængige og frie medier.
Blandt parolerne var bl.a. “informationen må være fri” og “Reclaim the media.”

Der blev taget initiativ til demonstrationen efter det italienske politis aktion mod italiensk Indymedia Indymedias lokaler i Firenze, Torino, Bologna og Taranto blev raidet af carabinieri (halvmilitært politi). Formålet var at få fingerene i video og billeder fra demonstrationene ved G-8-topmødet i Genova sidste sommer. Ifølge politiets officielle version var det for at kunne “identificere de skyldige” i urolighederne dengang. Andre vil snarere mene, at hensigten var at fjerne bevismateriale for politiets overdrevent voldelige adfærd.

Ransagelseskendelsen siger, at det er “helt nødvendigt at” få fat i Indymedia Italias foto- og videodokumentationer for å kunne “fortsætte efterforskningen”. Det er nødvendig for at kunne foretage en “fuldstyændig rekonstruktion af begivenhederne” og for at “identificere de skyldige”. Indymedia Italia er valgt fordi “information fra nettet” tyder på, at det materiale politiet ønsker (video/audio fra G8) “er samlet og opbevaret” her.

Ransagelsesordren giver politiet tilladelse til at gennemsøge Indymedias lokaler, men også “ethvert andet sted hvor [Indymedia Italia] har oplagret materiale.”

Over 20.000 mennesker mødte op for at demonstrere – og ifølge Indymedia Italia var det hele en stor succes, helt fri for politivold.
Der skal også have været solidaritetsaktioner i bl.a. Washington, Schweiz, Brasilien, Barcelona og San Francisco.

Se også
Indymedia under angreb – Appel Engelsk

Netavisen 18. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne