USA forbereder at bruge atomvåben – STOP THE CRAZY MAN!

Mens der i Afghanistan bliver brugt nye bomber, der næsten har atombombestyrke, har den amerikanske præsident George W. Bush beordret USAs militær til at udarbejde konkrete planer for first strike-slag med atomvåben mod mindst syv lande.

Landene som topper USAs hitliste som atombombemål er Kina, Rusland, Irak, Nordkorea, Iran, Libyen og Syrien. Det er dem som nævnes i en hemmeligstemplet Pentagon-rapport, som avisen Los Angeles Times citerer fra lørdag.

USAs cigtigste fjender er altså de to stormagter Rusland og Kina, som man officielt er blevet gode venner med – især med Putins Rusland – men som også er konkurrenter og rivaler på globalt plan, ikke mindst i kampen om olien i Centralasien og Kaukasus. Og det er de tre lande, den fundamentalistiske krigshøvding Bush betegner som ‘ondskabens akse’: Irak, Nordkorea og Iran. Og endelig et par andre stater, der også findes på superslyngelstatens hitliste over ‘slyngelstater’.

Rapporten siger, at våbnene kan bruges i tre tilfælde:
1. “Mod mål, som er i stand til at modstå ikke-atomare angreb”
2. “Som svar på et angreb med atomvåben, biologiske eller kemiske våben”
3. “I tilfælde af en overraskende militær udvikling”.

Kort sagt planlægger USA at slå til med atomvåben i stort set enhver tænkelig militær situation. Pentagon skal ifølge rapporten være klar til at bruge atomvåben i den israelske-palæstinensiske konflikt, i en krig mellem Kina og Taiwan, eller hvis Nordkorea angriber Sydkorea. Atomvåben kan også komme på tale i tilfælde af, at Irak eller et andet naboland angriber Israel.
Det er således – ligesom terrorkrigskonceptet – en fælles amerikansk/israelsk militær strategi.

Det amerikanske militær er samtidig af Bush blevet bedt om at bygge mindre atomvåben til brug i særlige kamp-situationer, fremgår det af rapporten, der blev fremsendt til den amerikanske kongres i januar måned.

Afsløringen af den hemmeligtstemplede rapport sender chockbølger gennem verden:
STOP THE CRAZY MAN!¨

Se Los Angeles Times-afsløringerne her (engelsk):

US Works Up Plans For Using Nuclear Arms
Secret Plan Outlines the Unthinkable
Kommentar af William M. Arkin

Netavisen 10. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne