Eksplosion i den amerikanske ambassade i Kabul

Situationen i Afghanistans hovedstad er ikke sikker for nogen udlændinge, selvom byen vrimler af soldater fra Nordalliancen og multinationale ‘fredsbevarende styrker’ – som har til specialopgave at beskytte den amerikansk-indsatte regeringsleder Karzai.

Der har været rapporteret om en række tilfælde af sabotage, hvad der understreger, at de kræfter, der ønsker de udenlandske tropper og Karzai-regeringen væk, ikke er slået endeligt.
Det er også baggrunden for de stærke krav om forøgelse af antallet af udenlandske tropper. Nu deltager amerikanske tropper direkte i en landkrig, og de ‘fredsbevarende styrker’ rammes af attentater. Det kan have aftegningerne af modstanden mod de sovjetiske invasionsstyrker, som varede i ti år – og endte med sovjetisk nederlag.

En af de seneste dages mest fortiede nyheder er, at selv den nyoprettede amerikanske ambassade i Kabul ikke er sikker. Tidlig fredag morgen skete der en eksplosion på ambassaden, der udløste en mindre brand, siger det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, der refereres i Folkets Dagblad.

Øjenvidner fortalte nyhedsbureauet, at de hørte en høj eksplosion på ambassadeområdet kl. 3:30 fredag, lokal tid, og derefter kunne iagttage en brand. Ifølge Xinhua sagde en kilde på ambassaden var der tale om en ‘sikkerhedsanordning, der blev udløst af et dyr’.
Der er ingen rapporter om tilskadekomne eller om ødelæggelser.

Se også
Mujaheddin: Danskerne lokket i en dødsfælde 08.03.02
Bomber og lovløshed i Kabul 22.01.02

Netavisen 10. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne