Anti-terror aktion mod studerende!?

Spansk politi forsøger at kriminalisere studenteraktivister.
Solidaritetsdemonstration foran den Spanske Ambassade
Kristianiagade 21 i København
28. februar
kl. 16.00

PLS – Pædagogstuderende LandsSammenslutning – indkalder til protestdemonstration mod forfølgelsen af spanske studenteraktivister.
I en pressemeddelelse udtaler organisationen:

Spanske studerende har i fire måneder protesteret mod den såkaldte LOU-aftale, planlagt af den højreorienterede Aznar-regering. LOU er en aftale der i høj grad sikre private investorer og fonde adgang til uddannelsessystemet og vil betyde en øget markedsgørelse af det spanske uddannelsessystem. Derudover begrænser aftalen studerendes mulighed for at få indflydelse på deres egen uddannelse. I løbet af det sidste halve år har flere hundrede tusinde studerende demonstreret imod LOU-aftalen. Der har været organiseret adskillige studenterstrejker som også op mod 90% af underviserne har deltaget i. De studerendes protester har opnået bred støtte blandt den spanske befolkning, bl.a. fra flere fagforeninger.

De spanske studerendes protester mod regeringens neoliberale uddannelsesprojekt har givet så stor genlyd i den spanske befolkning at regeringen ikke længere kan tie protesterne ihjel. Derfor har den spanske regering besluttet at udvide krigen mod terror til at indbefatte flere sociale bevægelser, herunder også studenterbevægelsens kamp mod LOU-aftalen. De studerendes kamp mod den neoliberale LOU-aftale betegnes altså som et skalkeskjul for organiseret terrorvirksomhed.
I sidste uge besatte kampklædte politibetjente universitetsområdet i Sevilla og anholdte 16 studerendeledere der befandt sig i deres hjem.
Størstedelen af de studerende blev tilbageholdt i mere end 24 timer på baggrund af deres politiske aktiviteter og er efterfølgende blevet pålagt at reportere deres politiske aktivitet til retten to gange om måneden.

Disse repressalier mod de spanske studerende skal ses i en større sammenhæng. Spanien har i øjeblikket formandskabet for EU og står dermed for afholdelsen af EU-topmødet i Sevilla d. 21-22 juni. Den spanske studenterbevægelse deltager aktivt i mobiliseringen af demonstrationerne ved EU-topmødet under parolen “Education is not for sale”. Samtidigt planlægges der et modtopmøde ved når EU’s undervisnings og kulturministres mødes i Salamanca i marts, hvor der ligeledes er planlagt massive demonstrationer. Modtopmødet og demonstrationerne er en del af et bredt europæisk studenterpolitisk netværk, der bl.a. organiserede store studenterstrejker op til EU-topmødet i Bruxelles december, 2001.

Den spanske regerings angreb på studenterbevægelsen er også et angreb på os – vi er studerende ikke terrorister!

Forsvar studerendes demokratiske rettigheder!
For et gratis og demokratisk uddannelsessystem
Solidaritet med den spanske studenterbevægelse.

Se også
Protesterende spanske studenter anholdt som terrorister

For yderligere information kontakt Jan Hoby på telefon 3393 0911 eller 28353751, eller se:
http://www.p-l-s.dk
http://www.antilou.org
http://int-protest-action.tripod.com

Med venlig hilsen

Pædagogstuderendes LandsSammenslutning
Bredgade 25 F
1260 København K
Tel. 3393 0911

Netavisen 19. februar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne