Indien: ‘Vi vinder en atomkrig’

Indien vil overleve et pakistansk førsteangreb med atomvåben – men vil til gengæld udslette Pakistan med et hurtigt atomart gengældelsesangreb.
Den indiske krigsminister George Fernandes kom kort før nytår med en advarsel til Pakistan om ikke at anvende atomvåben eller overveje et atomart first strike. Det ville betyde nationalt selvmord – for Pakistan -, erklærede han:
– Vi kunne tage et angreb, overleve og så slå igen. Pakistan ville være færdigt, sagde Fernandes, der tilføjede, at han ikke for alvor frygtede at atomvåben ville komme på tale i en konflikt.

Kampene mellem Indien og Pakistan har allerede krævet snesevis af soldaters liv på begge sider – og de har sendt titusinder civile kashmirianere på flugt i takt med eskalationen. Grænsekrigen er en realitet, om end ikke udviklet i fuld skala.

Fernandes erklærede i sit krigeriske interview, at hans militær, fra top til bund, var ivrige efter at kæmpe, og at de indiske forstærkninger snart var på plads:
– Alle er vilde med at komme i gang. Det der faktisk bekymrer dem mest er at tingene kan udvikle sig hen imod et punkt, hvor nogen pludselig siger, at der bliver ingen krig!

Netavisen 2. januar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne