Israelsk spionring fængslet i USA

Blandt de hundreder af fængslede i USA på baggrund af de ny terrorlove og undersøgelserne omkring 11. september er også mere end 60 israelske statsborgere, som mistænkes for en særdeles omfattende spionagevirksomhed – og for meget andet. Heriblandt ikke at have videregivet vigtige forhåndsinformationer om angrebene på WTC og Pentagon den 11. september.

Det er en af de helt store og fuldstændig fortiede nyhedshistorier i forbindelse med den amerikanske ‘terrorbekæmpelse’, som det stærkt højreorienterede TV-selskab Fox News har fremdraget i en række særlige reportager.

De mere end 60 israelske statsborgere, hvoraf en gruppe er aktive israelske officerer, er som mere end tusinde andre blevet tilbageholdt enten ifølge den nye ‘patriotiske antiterrorlov’ eller for at have overtrådt visabestemmelser. Ifølge Fox er de amerikanske myndigheder overbevist om, at Israel har været meget aktiv i at bedrive spionage i USA – både rettet mod dets allierede USA selv og i overvågning af arabere og af antizionistiske kræfter. Ifølge Fox’s kilder har en del af israelerne ikke kunnet bestå løgnedetektortests, hvor de har benægtet spionagevirksomhed.

Ifølge de samme kilder er der ingen indicier på, at Israel har været indblandet i angrebene den 11. september, men de mistænkes for at have samlet forhåndsinformationer om disse angreb, og ikke videregivet dem til amerikanske myndigheder.
Allerede før den 11. september var omkring 140 andre israelere i søgelyset for at bedrive spionage i og mod USA. Ifølge Fox viser dokumenter, at en store gruppe israelere fra Jerusalems Universitet og Bazala-akademiet i deres aktiviteter sigtede mod militærbaser – og også spionerede på den militære efterretningstjeneste, FBI og snesevis af regeringsfaciliteter. Ved afhøringer har de ‘erklæret at de gjorde tjeneste i den militære efterretningstjeneste, elektronisk overvågning eller sprængstofenheder!’

En anden større gruppe anholdte har været kioskindehavere i større butikscentre over hele landet, hvor de har solgt legetøj af mærkerne Puzzle Car og Zoom Copter. Efter tilbageholdelserne er tusindvis af salgsboder blevet lukket!

En god håndfuld skal have bedrevet omfattende eletronisk spionage. De er tilknyttet et privat israelsk-baseret telekommunikationsselskab kaldet Amdocs Ltd., som har kontrakter med de 25 største telefonselskaber i USA og mange flere verden over. Det står for næsten al operatørvirksomhed og for al registrering og regningsudskrivelse af bogstavelig talt alle private telefonsamtaler i USA. De israelske spioner har dermed ikke bare kunnet gå deres amerikanske overvågningskolleger i bedene (som først nu har fået udvidede bemyndigelser til overvågning af denne type), men også overgået dem.

Også et andet israelsk selskab Comverse Infosys, som leverer overvågningsudstyr til myndigheder, og har kontorer over hele USA, er mistænkt for at være en kilde til israelsk spionage, fordi de som systemleverandører har adgang til de elektroniske informationer i systemet. Comverse har tætte forbindelser til den israelske regering, som bidrager med 50 procent af dets forskningsudgifter. Ifølge Fox er tidligere forsøgh på at undersøge mulige lækager gennem Comverse-systemet blevet stoppet – og det har været anset som ‘karriereselvmord’ at antyde israelsk spionage gennem systemet.

Det er en beskæmmende sag for både USA og Israel. Og for alle de medier, som ikke har rørt ved denne sprængfarlige historie om aggressiv og intens spionage mellem venner.
Den rejser bl.a. nye spørgsmål vedr. begivenhederne den 11. september. Det israelske Mossads forhåndsviden om angrebet på WTC og Pentagon kan f.eks. forklare det forhold, som ikke er blevet gendrevet, at hundredvis af israelske statsborgere, som arbejdede i WTC, aldrig gik på arbejde på katastrofedagen!

Selvom Mossad gav amerikanske efterretningstjenester en advarsel om et forestående angreb, så var informationerne så upræcise og ukonkrete, at de var ubrugelige – muligvis for at undgå at afsløre, at informationerne var opnået ved ulovlig spionage i USA selv, siger de amerikanske undersøgere.
Den israelske efterretningstjeneste er kendt for sin aggressive internationale spionagevirksomhed, og for sine hemmelige operationer også i ‘venligtsindede lande’.

Se også Carl Camerons Fox-rapporter (Engelsk): (Note 1)

Special Report with Brit Hume 1

En anden webudgave findes her (Free Republik):

Special Report 1
Special Report 2
Special Report 3
Special Report 4

Note 1. 23.12.01
Fox sletter links om israelske spioner i USA
[Netavisen – link 23.12.01] Justin Raimondo. Antiwar. Engelsk.
Fox News har fjernet links’ene til Carl Camerons (Brit Humes) historie om den israelske spionring i USA. De findes imidlertid vedføjet i denne artikel – og er ovenfor lagt ind her på siden.

Netavisen 15. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne