CIA vil lære af Mossad

Ifølge programmet 60 Minutes er CIA i fuld gang med at studere Israels erfaringer i deres kamp mod palæstinensiske modstandsbevægelser. Herunder erfaringerne fra Mossads hævntogt på de ansvarlige fra drabene på Israelske sportsudøvere under OL i 1972. Mossads jagt på palæstinensere inkluderer bl.a. snigmord og tortur. Også mange uskyldige er blevet ramt. Bl.a. myrdede Israel i Norge en marokkansk mand, fordi han lignede en af de eftersøgte palæstinensere.

Mossad er den mest kendte af Israels hemmelige efterretningstjenester. Den har stået bag utallige mord på palæstinensere gennem tiderne og en lang række af de Israelske ministre har en fortid i Mossad. Israel opererer officielt efter princippet: øje for et øje, tand for tand.

Konfronteret med spørgsmålet at Israels optrapning af konflikten medfører døden for uskyldige palæstinensere, udtalte repræsentanter fra den israelske regering til CNN, at USA havde dræbt langt flere civile end Israel, men det blev jo gjort i en god sags tjeneste – altså under dække af kampen mod terrorisme.
I det seneste års intifada er over 1.000 mennesker døde – heraf er fire ud af fem palæstinensere.

Netavisen 5. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne