Israel erklærer krig mod Palæstina og den arabiske verden

Israel har bombarderet Yassir Arafats residens og en lang række andre kernepunkter for det palæstinensiske selvstyre med missiler i den voldsomste militære optrapning af den nuværende konflikt.
I en TV-tale ind imellem angrebene udstedte krigsforbryderen og massemorderen Ariel Sharon en regulær krigserklæring i hvad han kaldte en ‘krig mod terror’ – Israels parallel til den amerikanske terrorkrig:

– Vi er blevet tvunget ind i en terrorkrig, hvis formål er at tvinge os ud af dette land. Det vil ikke ske, sagde Sharon, som sammenlignede Israels angreb på palæstinenserne med USA’s krig mod Osama bin Laden:
– Ligesom USA handler i dets kamp mod global terror, under præsident Bushs tapre ledetskab, og handler med sin fulde styrke, sådan vil vi også gøre . . . med alle de midler der står til vores rådighed.
– – Arafat er hovedhindringen for fred og stabilitet i Mellemøsten … Det vil ikke lykkes Arafat at narre den regering, jeg leder … Han har truffet et strategisk valg om at benytte terror og vil gennetvinge sin politik med terror … at opnå diplomatiske gevinster ved mord.

– Yassir Arafat har ansvaret for alt, hvad der sker her.. Enhver som rejser sig for at dræbe os står i fare for selv at blive dræbt.

Han understregede, at Israel vil anvende ‘sin fulde styrke, sin fulde beslutsomhed, med alle de midler, der har været anvendt indtil nu, og med nye midler, der står til vores rådighed.’

Fra et efterfølgende israelsk kabinetsmøde kom en udtalelse, der betegnede de palæstinensiske myndigheder som ‘en terrorstøttende enhed’, og fra Det Hvide Hus kom det grønne lys til angrebet på selvstyremyndighederne i form af talsmanden Ari Fleischers afvisning af en palæstinensisk appel om at stoppe de israelske angreb med ordene:
– Det er indlysende, at Israel har ret til at forsvare sig og præsidenten forstår det fuldt ud.

Israel søger militært at ødelægge det palæstinensiske selvstyres organer og at undertrykke alle de kræfter, der bekæmper den folkeretsstridige besættelse. Det gælder både politi- og sikkerhedsstyrker knyttet til de palæstinensiske myndigheder og PLO, og samtlige de organisationer, som fører kamp mod besættelsesmagten: PFLP, Hamas, Islamisk Jihad o.s.v.

De borgerlige medier søger at fremstille Israels angreb på de palæstinensiske myndigheder og krigserklæring mod den arabiske verden som et ‘svar på selvmordsbomberne’. Men det er en politik, som har været fastlagt og fulgt i lang tid. Ligesom de militære planer for at knuse de palæstinensiske myndigheder længe har ligget klar.

Terrorstaten Israel har ikke den ringeste intention om at indrømme, endsige garantere, palæstinenserne en levedygtig stat. De amerikanske udtalelser om, at en sådan stat er målet for en amerikanskstyret fredsproces i Mellemøsten er ikke de luftbølger værd, de fortaber sig i.
Med de amerikanskstøttede angrebe på de palæstinensiske myndigheder og Arafat – palæstinensernes præsident – er Yassir Arafats kurs for at appellere til amerikansk fornuft og overhøjhed i fredsprocessen, og de uendelige appeller om international indgriben, brudt sammen. Trods hans politisk forkerte arrestationer af mere end 100 militante palæstinensiske ledere og indførelsen af undtagelsestilstand i de palæstinensiske områder gennemførte Israel/USA disse angreb, som er en generel ydmygelse af palæstinenserne og af deres ledelses autoritet.

Israel har fra dag 1 været en hovedpartner i den amerikanske globale terrorkrig. Af hensyn til angrebet på Afghanistan og dannelsen af den såkaldte anti-terrorkoalition måtte der gives palæstinenserne nogle verbale indrømmelser, og Sharons aggressionslyst holdes lidt i tøjler. Nu anser USA slaget om Afghanistan for vundet, og retter især opmærksomheden mod Irak som det næste krigsmål. Tyrkiet – Israels nærmeste allierede i Mellemøsten – har allerede erklæret sig rede til at støtte en amerikansk gentagelseskrig mod Irak. Og Israel vil få frie hænder over for palæstinenserne, for ligesom under Golfkrigen vil Israel være en vigtig del af den ny krigskoalition. Israel har længe været rede til en ny krig med den arabiske verden.
USA og Israel er sammen på vej imod den.

Se også:
Den amerikansk-ísraelske krigsalliance 15.09.01
Israel: ‘Udryd det palæstinensiske element’ 13.09.01
Ehud Barak: Koordineret global ‘kamp mod terrorismen’ 11.09.01
Terrormagten Israel 10.08.01
Sharon: Vil invadere selvstyreområderne og fordrive Arafat 23.07.01
Krigshøvdingen og slagteren KP4, februar 2001

Netavisen 4. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne