Stop USA’s krig

Følgende erklæring blev vedtaget på hovedbestyrelsesmødet for Folkebevægelsen Mod Nazisme d. 3. november 2001.

I snart en måned har bomberne regnet ned over Afghanistan. Konsekvensen har været at over 1000 afghanere er døde som følge af bombningerne. Atter tusinder står over for en truende vinter uden mad og uden tag over hovedet. En humanitær katastrofe er på nippet til at bryde ud.

Krigen vil skade, ikke blot befolkningen i Afghanistan, men stabiliteten i hele mellemøsten. USA’s krig risikerer at spredes med uoverskuelige konsekvenser til følge.

Den danske valgkamp er i fuld gang. I dag er tonen overfor “de fremmede” skærpet. Mest af alt minder retorikken om tredivernes nazistiske retorik. FMN tager kraftigt afstand fra den fremmedfjendskhed og racisme, der er kendetegnene for valgkampen. Regeringen og den borgerlige opposition må og skal stoppe hetzen – jagten på syndebukke. FMN siger: aldrig mere nazisme.

I Danmark er fredsbevægelser rundt omkring spiret frem. Folkebevægelsen mod Nazisme bakker op om fredsbevægelsens krav. Vi opfordrer alle til at gå aktivt ind i kampen for at få stoppet krigen. Krig er ingen løsning på terror.

Nej til krig og terror
Nej til dansk krigsdeltagelse
Nej til racisme og fremmedhad
Bekæmp verdens fattigdom.

Netavisen 5. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater