Ikke brug for ny terrorlove

På et hovedbestyrelsesmøde den 3. november 2001 har Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) drøftet den groteske situation, at den socialdemokratisk radikale regering med en såkaldt terrorpakke bl.a. foreslår drakoniske straffe for terror, men at politikerne blæser med mel i munden, idet de ikke udnytter eksisterende muligheder for at bekæmpe den blodige terrorisme, der repræsenteres af nazisterne.

I forbindelse med hastevalgene den 20. november opfordrer FMN vælgerne til at spørge kandidaterne om deres stilling til nazismen og dens stigende udbredelse i Europa..
På grund af denne terrorbevægelses – nazismens – forbrydelser blev den forbudt ved de allieredes Potsdam konference i juli august 1945. Forbudet blev bekræftet ved krigsforbryderdomstolen i Nürnberg i 1946 og er gældende folkeret og lov den dag i dag, godkendt af Danmark.

Danske politikere har i mange år misligholdt den såkaldte racismekonvention, vedtaget af FN og ratificeret af Danmark. Her forbydes det at yde økonomisk støtte til udbredelse af nazisme. Men det er netop, hvad Danmark gør. Foreløbig har regeringen investeret over 250.000 kr. i nazisterne. Regeringen må således sidde på forreste række som anklaget, når terrorpakken er vedtaget af Folketinget. Regeringen deltager aktivt i krigsforbryderdomstolen i Haag, men har forplumret sagen om Søren Kam, den danske stornazist og morder, der tyvstartede Schalburg terroristernes dødspatruljer i 1943. Han må kræves udleveret og stillet for retten.

FMN mener, at der ikke er brug for flere love, som blot vil beskære de borgerlige rettigheder, men at politikerne og myndighederne må begynde at efterleve de allerede eksisterende love og paragraffer.

FMN udtaler, at terrorismen i USA misbruges i mange lande, også i Danmark, af reaktionære politiske høge, der kynisk udnytter tragedien den 11. september til at fremme egne, snævertsynede interesser: Mere krig og oprustning, beskæring af retssikkerhed og tilkæmpede borgerlige rettigheder, mere overvågning og politikontrol m.v.
FMN opfordrer specielt ungdommen til at gå imod denne strøm og modsætte sig at blive lagt i spændetrøje.

Netavisen 5. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater