Fascistisk israelsk minister dræbt

Af Klaus Riis

Den fascistiske israelske turistminister Rehav’am Ze’evi er blevet dræbt ved et attentat i Jerusalem. Folkefronten til Palæstines Befrielse PFLP har ifølge det franske AFP taget ansvaret for drabet på Ze’evi, der blev skudt ned på et hotel og døde nogle timer efter.

Ze’evi hørte til de mest reaktionære elementer i den israelske regering, der umiddelbart efter bombningerne i USA den 11. september krævede etnisk udrensning og fordrivelse af palæstinenserne fra deres land. Hans ekstemt højreorienterede parti Den Nationale Union har i protest mod ‘Sharons accept af amerikansk pres’ meldt sig ud af Sharon-regeringen – og Ze’evi skulle være trådt tilbage som minister senere i dag.

PFLP betegner attentatet som en gengældelse for mordet på PFLPs leder Abu Ali Mustafa, der blev myrdet af den israelske hær ved et helikopterangreb på hans kontor i Ramallah i slutningen af august, som et led i den israelske udryddelsespolitik af palæstinensiske ledere, som Sharon-regeringen trods stærk international kritik fortsat gennemfører, senest med mordene på to ledere af Hamas-bevægelsen i weekenden. Sharon har for få dage siden erklæret, at den ikke vil blive stoppet. Mandag holdt han i Knesset en tale, hvor han erklærede at ville acceptere en ‘demilitariseret palæstinensiske stat’ på stort set de nuværende områder. D.v.s. en ikke-levedygtig, stærkt amputeret statsdannelse, der forbliver under reel israelsk kontrol.

I en udtalelse siger PFLP:
‘Sharon skal vide, at palæstinensisk blod ikke er billigt, og at de, som systematisk myrder det palæstinensiske folks ledere, ikke selv vil undgå at blive mål for attentater og mord’.

Drabet på Ze’evi er en fuldt berettiget gengældelse for besættelsesmagtens terrorpolitik, der svarer til de drab på højtstående nazister og SS-folk, som modstandsbevægelserne i mange lande foretog under den tyske besættelse. Et forsøg på at rubricere det som ‘terrorisme’ er ren svindel. Ze’evi var ikke et civilt offer for terror, men en fascistisk general, som hørte til de skyldige, blandt de øverste ansvarlige, for uhyrlige forbrydelser mod det palæstinensiske folk.

Når Israels støtter, først og fremmest USA, ikke effektivt har villet stoppe den israelske likvidationspolitik er drabet på Ze’evi (eller på andre fascistiske israelske ledere) en berettiget handling i den retfærdige befrielseskamp, palæstinenserne fører.

Selvfølgelig gik Ariel Sharon grassat og svor hævn i Knesset. Han indvarslede en ‘helt ny æra i kampen mod terroristerne’ og holdt Arafat ansvarlig:
‘Vi vil føre en skånselsløs krig mod terroristerne. Kun kriminelle terrorister kunne drømme om at myrde valgte medlemmer af en demokratisk stat’, sagde den israelske terrorist, krigsforbryder, militærmand og politiker, der hører til blandt de fremmeste, der igennem mere end 50 år har forhindret palæstinenserne i at få en stat og ‘demokratisk valgte’ politikere.

EU kaldte drabet ‘fejt’ – hvad det ikke er, det er modigt – og krævede de ansvarlige straffet. Det gjorde man ikke, da PFLPs leder blev dræbt, eller i forhold til nogen af de mere end tyve palæstinensiske ledere, der er blevet tilintetgjort af den israelske likvidationspolitik. Skulle man være konsekvent, burde EU forlange Sharon arresteret og straffet for hans forbryderiske likvidationspolitik.
Men en israelsk fascist er mere værd end en hvilken som helst palæstinensisk leder, mener EU.
Arafat har beordret de ansvarlige for drabet fundet og arresteret.

Se også:
Israel: Udryd ‘det palæstinensiske element’ Om Ze’evis udryddelsespolitik
Begravelsen af Abu Ali Mustafa
Arafat: ‘Vi beder ikke om månen’ Bl.a. om Sharons fastholden af likvideringspolitikken

Netavisen 17. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne