USAs terrorkrig i gang: Bomber mod Kabul og Kandahar

USAs krig mod Afghanistan blev indledt sent søndag eftermiddag dansk tid med en række bombeangreb mod Kabul og Kandahar. Der rapporteredes om voldsomme eksplosioner og antiluftsskyts. Mange krydsermissiler er affyret fra amerikanske hangarskibe og britiske ubåde i Den persiske Golf, mange bombefly sat ind.
Også Jalalabad skal være under angreb. Al strøm i Kabul rapporteres forsvundet. Flyvepladsen i Kandahar skal være totalt ødelagt.

I en kort TV-tale kl 19 dansk tid – der havde karakter af en pep-tale til de amerikanske soldater, som ‘kæmper så langt hjemmefra for vores frihed’, bekræftede Geoge Bush, at et massivt angreb mod ‘terrortræningslejre’ og Talebans ‘militære installationer’ var sat ind – det vil sige en storoffensiv, som vil krave tusindvis af civile ofre og skærpe den humnaitære katastrofe, der allerede eksisterer i Afghanistan voldsomt.

‘Jeres mål er retfærdigt‘, sagde Bush til de amerikanske soldater. Taleban ‘kommer til at betale prisen’ for at huse terrorister, sagde Bush, der har nægtet enhver forhandling med Taleban.
‘I denne konflikt er der ingen neutrale områder, der kan ikke være nogen fred i en verden af terror’, sagde han. ‘Vi bad ikke om denne opgave, men vi vil gennemføre den.’

Blair kunne fortælle, at Taleban havde fået chanchen for at være med retfærdigheden eller med terroren: ‘De valgte terroren’, sagde han.
40 lande bidrager ifølge den amerikanske præsident direkte eller indirekte til den amerikansk-britiske krigsførelse.

CNN, BBC World og andre ‘internationale’ TV-stationer, kontrolleret af de angribende magter, er på plads med direkte reportager. De vil omhyggeligt bortcensurere alle billeder af civile ofre for at understøtte det amerikanske billede af en klinisk operation rettet alene mod Bin Laden og Taleban-styret.
Taleban har besvaret det amerikansk-britiske angreb med at erklære jihad – hellig forsvarskrig mod angriberne.

Symptomatisk nok indledes den terrorkrig, der skal gøre en ende på al terror, med bombardementer af Afghanistans største byer med en stor civilbefolkning. De er endnu i ruiner fra tidligere krige og bombadementer.

I Danmark samles folk til protest på Rådhuspladsen i København kl. 20 søndag aften. Krigsmodstanden verden rundt vil markere sig stærkt i de kommende dage.

Netavisen 7. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne