Robertson: Art. 5 nu trådt i kraft

NATO’s artikel 5, om fælles krigsaktion, er nu trådt i kraft. NATO er klar og med i terrorkrigen. Det meddelte NATO’s generalsekretær George Robertson efter NATO-mødet i dag, tirsdag, i Bruxelles.

Det skete efter, at USA Terrorkrigs-koordinator Frank Tayler angiveligt har overbevist NATO-rådet om, at USA har klare beviser for gerningsmændene bag terrorbomberne.
– Det er klart, at alle veje fører til al-Qaeda (bin Ladens netværk, red.) og udpeger Osama bin Laden som indblandet, udtaler generalsekretær Robertson.
Han har i øvrigt hele vejen igennem påstået, at USA havde klare beviser, mens en række regeringsledere i NATO har udtrykt deres skepsis og forlangt klokkeklare beviser på at angrebet den 11.september kom fra bin Laden og fra udlandet. Nu har NATO-rådet altså besluttet at angrebet kom fra udlandet og derfor sat NATO’s artikel 5 i kraft første gang i NATO’s historie.

USA har endnu ikke officielt meddelt, hvordan de øvrige NATO-lande militært skal deltage i USA’s krig. Udover sidste uges beslutning om at indsætte tyske, danske og italienske tropper i Makedonien, der skal frigøre aktive tropper til terrorkrigen andre steder. Poul Nyrup bebudede under sin åbningstale i folketinget i dag et hastelovforslag, der skal sikre danske soldaters udrykning til den forlængede NATO-aktion i Makedonien – under tysk kommando på denne Balkan-front. Engelske og amerikanske sendes til mellemøst-fronten.

Og Danmark: Altså i krig! Loyal musketer – og deltager i USA krig. Og medskyldig i dets handlinger.

En time før denne melding fra NATO-topmødet blev offentliggjort, meddelte de internationale nyhedsbureauer, at Bin Laden skal have givet ordre til at angribe den amerikanske ambassade i Paris.
Denne plan skulle være blevet lækket af en fængslet militant muslim til de franske myndigheder – og være stoppet af fransk årvågenhed.

Se også
Paragraf 5 kan ikke bruges
Er Danmark i krig, statsminister? Ritzau, Ekstrabladet 2.10.01

Netavisen 2. oktober 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne