Israel dræber børn ved et-året for Intifadaen

Titusinder palæstinensere markerede lørdag for anden dag i træk årsdagen for den palæstinensiske intifada. I byen Nablus på Vestbredden var 20.000 demonstranter samlet, og i Gaza By omkring 10.000 på gaden – og markerede, at de ville fortsætte kampen mod besættelsesmagten og den israelske apartheidpolitik.

Israelsk militærpoliti åbnede ild mod demonstranterne. Israelske soldater affyrede tåregas og skød med skarpt mod stenkastende unge palæstinensere. To drenge på henholdsvis 14 og 17 år blev dræbt. 129 unge palæstinensere mellem 13 og 20 år blev såret, hvoraf 69 blev såret af israelske skud. 10 meldes i kritisk tilstand.

Mindst fem palæstinensere blev dræbt af de israelske besættelsesstyrker lørdag morgen under et kraftigt artilleribombardement mod en flygtningelejr nær Rafah i den sydlige ende af Gaza-striben, og mod Hebron på Vestbredden. Ofrenes navne: Shadi Lafi 20, Ahamad Mahdi 21, Mohamad Zohd 20 fra Gaza, samt den 10-årige Mohamad Al Tariera og Yasser Al Adhami, 24, fra Hebron.

Den palæstinensiske informationsminister Yasser Abed Rabbo sagde lørdag, at Israel har dræbt 14 palæstinensere siden våbenhvilen blev indgået i onsdags efter et møde mellem Yassir Arafat og den israelske udenrigsminister Shimon Peres. Mere end 200 er blevet såret. Søndag morgen var status, at 16 palæstinensere blev dræbt af Israel alene fredag-søndag i forbindelse med intifadaens 1-års-dag.
Israel har begået en ny blodig massakre.

Israels ministerpræsident Sharon har afholdt et ekstraordinært møde i sikkerhedskabinetet i Tel Aviv. Det besluttede foreløbig at ‘fastholde’ den våbenhvile for 48 timer, som Israel selv så brutalt har brudt.

Bush-regeringen har – for at splitte den arabiske og muslimske verden i forhold til den krig, USA nu indleder – lagt pres på Israel for at genoptage den såkaldte ‘fredsproces’.
Selvom Israel siges at være gået med, viser dets handlinger med al tydelighed, at det ikke vil have fred – men vil forstærke sin terrorkrig mod palæstinenserne i ly af den amerikanske terrorkrig.

Med mediernes fokus på den amerikanske terrorkrig svækkes opmærksomheden omkring Israels optræden over for palæstinenserne. Massakrerne på børn og unge i forbindelse med årsdagen for intifadaen ville for få uger siden have vakt international opsigt. Den israelske regering ‘tester’ hvor langt den kan gå før der kommer en kraftig international reaktion.

Intifadaens årsdag blev ikke bare markeret i de besatte områder – men også med store demonstrationer i Libanon og mange andre arabiske lande – og en meget lang stribe solidaritetsdemonstrationer i Europa, USA, Latinamerika og andre steder.

Årsdagen blev i de besatte ormåder udover ved demonstrationer markeret ved at titusinder af palæstinensere lagde blomster på krikegårde med martyrernes grave – og med massemøder. Det sidste år har berørt hver eneste palæstinensisk familie, hvert eneste hjem.

Ifølge det palæstinensiske sundhedsministerium var indtil årsdagen 690 palæstinensere blevet dræbt, heraf en trediedel børn og mindreårige – og langt hovedparten civile. Blandt ofrene er læger, sygeplejersker, lærere, skolebørn, bønder og landarbejdere.
Udover de dræbte er godt 25.000 palæstinensere blevet såret af israelske kugler og ved luftbardementer af byer og boligområder. 5000 af disse er invalideret for resten af livet.
Derudver har den israelske besættelsesmagt jævnet mere end 1000 palæstinensiske huse med jorden, og buldozere ødelagt mere end 300.000 palæstinensiskejede oliven- og frugttræer og lagt omfattende landsbrugsområder øde.

På et stadion i Gaza talte Hamas’ åndelige leder Sheik Ahmed Yasin, der bl.a. sagde:
– Vi har intet valg andet end at fortsætte kampen. Vores fjender vil have os til at acceptere apartheid og affinde os med en permanent militær besættelse. Det vil vi ikke!
Retten til at modstand garanteres både af gud og mennesker – og vi står fast på denne ret,
sagde han til tusinder af tilhængere. Han tilføjede, at ‘vores kamp er ikke mod jøder som jøder, den er imod undertrykkelse, besættelse og apartheid’.

Han langede ud mod ‘den hykleriske verden som ser selektivt på terrorisme’:
– Når jødiske styrker myrder palæstinensiske børn med koldt blod, og når palæstinensiske byer og landsbyer reduceres til koncentrationslejre, er verden tavs og nægter at fordømme morderne og terroren, men når ofrene har en anden hudfarve, eller er borgere i en mægtig stat, så mobiliseres hele verden til at bekæmpe den store trussel.

Den israelske terrorpolitik vil aldrig blive accepteret af det palæstinensiske folk, som trods store forskellige i politiske opfattelser og ideologi har udviklet deres enhed og beslutsomhed til at gå til modstand mod besættelsemagten – selvom det har krævet og vil kræve store ofre.

Ifølge den palæstinensiske sektion af Red Barnet er 600 palæstinensiske børn blevet dræbt under intifadaen, 6000 er blevet såret og 600 arresteret af Israel.
Se nærmere her
A Look Back: One Year of Israeli Child Right Violations
Palæstinensisk Red Barnets hjemmeside

Se også:
Årsdagen for intifadaen: Stop Israels terror!
Det danske folk må sige fra Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne

Netavisen 30. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne