Castor-Alarm 1.10.2001

Den tyske regering og atomindustri vil i ly af krigen gennemfører transport af atomaffald op gennem Europa til atomaffaldsdepoterne i Tyskland mandag den 1. oktober. Castor- og miljø-aktivister slår alarm.

Store og små begivenheder i USA og Europa aflyses af sikkerhedshensyn og angivelig frygt for terrorisme. Amerikanske krigspolitiker kræver misilraketter opstillet ved atomkraftværker til beskyttelse mod terrorrister. Den tyske atomindustri er sat i højeste sikkerhedsberedskab . . .

Imens alt det og meget andet skummelt foregår, vil den tyske regeringen lade atomaffaldstransporterne rulle op gennem Europa. I krigens skygge var det meningen, det skulle ske i al ubemærkethed. Sidste gang en Castor-transport rullede af sted – i marts måned – blev den en af de største demonstrationer mod atomkraft og atomlobby i Tyskland nogensinde. Mange vil huske aktivister, der med fredelige, men militante midler blokerede for transporten.

For at undgå noget lignende har den tyske regering i det stille fremrykket de til senere planlagte atomaffaldstransporter til nu at skulle gennemføres den 1. oktober.
Castor- og miljøaktivister i Tyskland slår alarm.
Søndag den 30. september starter en “søndagsspadseretur” mod atomtransporterne. Yderligere information: http://de.indymedia.org/2001/09/8071

Sidste gang demonstrerede hundredetusinder mod Castor-atomaffaldstransporterne. I Tyskland og i Frankrig – og kilometer for kilometer ad banestrækningen.

Se også Castor-Gorleben

Netavisen 27. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne