USA vil også i krig mod Irak – Taliban vil se beviser

Under amerikanske trusler om bombe det krigshærgede og ødelagte Afghanistan til stenalderen (og med anvendelse af atomvåben: neutronbomber) har Taliban-ledelsen erklæret sig villig til at udlevere Osama Bin-Laden. Det stiller to betingelser: at der fremlægges beviser for hans involvering i attentatet på WTC-bygningen og Pentagon, og at en retssag afholdes i et neutralt land – og ikke i USA. Taliban siger, at man ikke har erklæret ‘hellig krig’ mod USA – men vil gøre det, såfremt Afghanistan angribes.
Den pakistanske delegation, som fremlagde de amerikanske krav, er rejst hjem.
FNs sikkerhedsråd har følgende opfordret de afghanske myndigheder til ‘øjeblikkeligt og uden betingelser at udlevere Bin Laden’.

Dermed ser det ud til at forspillet til krigen er til ende, og nedtællingen til et massivt amerikansk angreb begyndt. USA har i en kommentar til Talibans udspil meddelt, at det ikke er nok. Krigsminister Donald Rumsfeld erklærede, at en tilfangetagelse af Bin Laden ville være velkommen – men ikke nok til at undgå en krig. For det handler også om at ramme dem, som giverf terrorister husly, eller huser en terrororganisation:
‘Hvis bin Laden ikke var der, ville organisationen fortsætte sin virksomhed. Så problemet er langt større end bin Laden’, sagde Rumsfeld. ‘Man begynder en rejse med et enkelt skridt, og Bin Laden ville være et skridt’.
Med andre ord: Uanset hvad Taliban-regimet gør, vil USA gå i krig. Ikke engang udleveringen af Bin Laden vil kunne forhindre den.

Engelske fly bombede igen i går mål i Irak, men amerikanske regeringskredse i de sidste dage kraftigt har antydet, at også Irak og Saddam Hussein er et krigsmål. Tim Ripley skriver i The Scotsman i går, at ‘Bush vil gøre sin fars arbejde færdigt’ i ‘Den anden Golfkrig’.
England og USA har i ti år efter ‘afslutningen’ af Golfkrigen fortsat bombardementer, der har krævet både mange militære og civile liv. Samtidig er den økonomiske blokade af Irak blevet opretholdt, skønt den anslås til at have krævet halvanden million menneskeliv.

I programmet Hardtalk på BBC World fremhævede den gamle leder af Labour-partiets venstrefløj Tony Benn (som var jagerpilot bi 2. verdenskrig, at USA og England opretholdt bombningerne, selvom der ikke er FN-mandat til det, og at den økonomiske blokade har krævet mere end en halv million børn livet.
Tony Benn sagde også, at et blindt amerikansk hævntogt ville koste store mængder uskyldige menneskeliv. Han fremhævede det amerikanske bombeangreb på en helt uskyldig medicinfabrik i Sudan som et eksempel på, at USA simpelthen kan ramme forkert.
Benn anser terroren som en manifestation, der udspringer af reelle politiske problemer, og advarede kraftigt mod at se det som en religionskrig.
M.h.t. Osama Bin Laden gjorde han det klart, at det var USA selv der havde sponseret ham – og selv vakt ‘monsteret’ til live
Benn gjorde det meget klart, at han frygter at situationen udvikler sig til en tredje verdenskrig.
Den amerikanske propaganda er begyndt at ‘bygge en sag’ op mod Irak og Saddam Hussein som ansvarlig for terrorisme – og er begyndt at kæde ham sammen med Osama Bin Ladens organisation, som man officielt anklager for at stå bag bombingerne i New York og Washington.
USA påstår at Irak søgte at myrde George W. Bushs far – den daværende amerikanske præsident i Kuwait i 1993. og beskylder det for sidste efterår at have oprettet træningslejre, der skulle uddanne palæstinensere til at kæmpe i intifadaen.

Superhøgen og vicekrigsministeren Paul Wolfowitz har i månedsvis agiteret for at forstærke de amerikanske luftbombardementer4 i Irak til støtte for oppositionskræfter mod Saddam Hussein.
Det amerikanske anklageskrift mod Irak, som man betegner som en ‘slyngelstat’, går ifølge the Scotsman ud på, at det har ‘støttet terrorisme’, ‘invaderet sine naboer’, ‘forsøgt at udvikle kemiske, biologiske og atomare våben’, ‘modsat sig den arabisk-israelske fredsproces’ – og er blevet et ‘symbol på modstanden mod den amerikanske politik i Mellemøsten’.
Iraks stadig mere vellykkede forsøg på at nedskyde amerikanske og britiske fly har bestyrket den amerikanske og engelske vilje til ‘at lægge Saddam tilbage i sin æske’ – nu for altid, som The Scotsman skriver, der tilføjer:
‘Modstand fra Frankrig og Rusland har indtil nu forhindret amerikanske forsøg på at optrappe militærmagten mod Irak. Med Bush’s globale alliance mod terrorisme, ville et bekvemt og nemt mål være Saddam Hussein’.

Og minsandten om det ikke er lykkedes den amerikanske efterretningstjeneste at kæde Saddam Hussein sammen med Osama Bin Laden og bombingerne i USA. Nyhedsbureauet Reuteres citerer amerikanske regeringskilder for, at en af de mistænkte flykaprere Mohamed Atta, der var i det første fly, som ramte WTC, tidligere i år har mødtes med en irakisk efterretningsofficer i Europa. I første udgave forlød det, at han skulle være mødtes med selve lederen af den irakisk efterretningstjenste.
Den tidligere direktør for CIA James Woolsey har kraftigt været ude med, at den høje grad af koordination i terrorangrebet tydede på, at en efterretningstjeneste var involveret – og det kunne meget nemt være den irakiske!

På sådanne ‘beviser’ vil USA gennemføre en ny krig mod Irak.
Den anden Golfkrig, Den første blev også kaldt ‘oliekrigen’, fordi den handlede om kontrol med mellemøstens og store dele af Asiens oliereserver. Det vil den anden også gøre.

Netavisen 19. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne