Massivt israelsk angreb på Gaza

Lørdag formiddag dansk tid indledte Israel en massivt angreb på Gaza. Den amerikansk-israelske ‘Terrorkrig’ åbnes med et angreb på palæstinenserne.

Palæstinensiske kilder siger, at Israel har sat et massivt angreb ind mod tre palæstinensiske stillinger i Gaza-striben. Fire meldes såret. Mindst syv israelske missiler meldes at have ramt Gaza by, to var rettet mod Rafah i den sydlige del af Gaza nær grænsen til Egypten, og andre to missiler blev sendt mod en flygtningelejr, rapporterer kilderne. Den israelske hær har ikke be- eller afkræftet oplysningerne.

Et møde om mulig våbenhvile er blevet aflyst af premierminister Sharon. De israelske ledere har været blandt de ivrigste fortalere for at få USA til at sætte sig i spidsen for en ‘global krig mod terrorismen’. I ly af denne vil Sharon ‘en gang for alle’ løse ‘det palæstinensiske problem’.
Ultrahøjrekræfter i regeringen har offentligt opfordret til etnisk udrensning og fordrivelse af palæstinenserne fra deres territorier, og til at knuse de palæstinensiske selvstyremyndigheder.

Angrebet indledes på årsdagen for den Sharon-styrede massakre i flygtningelejrene Sabra og Shatila i Libanon i 1982, hvor mere end 2000 palæstinensere blev nedslagtet. Det markeres mange steder i verden.

Netavisen 15. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne