‘USA vil gøre det af med stater der støtter terrorisme’

Det hersker stor enighed i de herskende kredse i USA og mellem Det Hvide Hus og kongressen om at tage ‘den store hammer’ frem Det vil sige at gennemføre et hurtigt og brutalt gengældelsesangreb. Eller flere. En Pentagon-talsmand udtaler ifølge det amerikanske politiske nyhedsbrev Counterpunch, at det vil vise ‘vore store hammer, en meget stor hammer, som kan bruges på mange måder og til enhver tid. Det er ikke en trussel; det er en kendsgerning.’

Der er ikke, hvorvidt ‘hammeren’ vil blive taget frem, der nu spekuleres på. Men hvem den vil ramme? Afghanistan, ja – men sigtet er bredere:
USA ‘vil gøre det af med stater, der støtter terrorisme’ (på engelsk: ‘ENDING STATES THAT SUPPORT TERRORISM’) , sagde den ultrahøjreorienterede viceforsvarsminister Paul Wolfowitz torsdag. Han siger, at Pentagon nu undersøger, hvordan der kan gøres gengæld mod ‘værtsnationerne’.
CIA/Udenrigsministeriet udsender hvert år en liste over stater, der angiveligt støtter international terrorisme – de såkaldte slyngelstater. Nordkorea, Cuba, Libyen, Irak og Iran er højt placerede.
En militærbevilling på ikke mindre end 40 milliarder dollars til USA’s “terrorkrig” hastedes samme dag igennem Kongressen. Det betyder afslutningen på den amerikanske debat om det truede sociale sikkerhedssystem – midlerne kanaliseres til krig.

Ifølge Counterpunch planlægges en ‘decimering, besættelse og rekonstituering af de nationer, Bush-flokken udpeger som en del af ‘TERROR INCORPORATED.’
‘Afghanistan vil ikke være det eneste mål’, vurderer nyhedsbrevet: ‘Irak – Bush-folkenes evige prügelknabe – og måske Iran er også på listen’.
Det er i første omgang den arabiske verden som sådan og de muslimske lande (som ikke er USAs direkte allierede), kanonerne rettes konkret mod.
En tredjedel af verdens befolkning er muslimer – og udgør store religiøse mindretal også udenfor disse lande.

Krigshysteriet fejrer triumfer, og amerikanerne forberedes på, at det også vil komme til at kræve mere amerikansk blod. En højtstående embedsmand fra Pentagon sagde torsdag aften på NBC:
‘Amerikanerne bliver nødt til at komme over deres skræk for blodsudgydelse. Begivenhederne tirsdag bør have vaccineret dem mod en frygt for tab af menneskeliv’.
Det er nu det bombesprængte Pentagon – det amerikanske militær – der fører det store ord. Og Pentagon forlanger store blodofre fra verden uden for USA.

Netavisen 14. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne