Nordkorea: “USA er i panik”

Nordkoreas nyhedsbureau KCNA beskriver USA efter terrorangrebet på New York som et helt land “kastet ud i panik”. Nordkorea har normalt kun fordømmende ord tilovers for USA, som er skyld i Koreas deling og i voldsomme krigsforbrydelser i 1950’erne, og som fortsat besætter den sydlige del af landet med op mod 40.000 soldater og 1.000 atomsprænghoveder. I denne situation udtrykker den uafhængige del af Korea imidlertid uforbeholden medfølelse med, hvad der benævnes en “national tragedie” for det amerikanske folk.

En talsmand for udenrigsministeriet i Pyongyang understreger, at Nordkorea følger FN’s spilleregler. Han siger, at landet “er imod enhver form for terrorisme og enhver støtte til den, og dette standpunkt vil forblive uforandret”.

I forbindelse med terrorangrebet på USA er Nordkorea blevet nævnt jævnligt i de monopoliserede massemedier som et land i en særlig imperialistpropagandistisk kategori af “slyngelstater”, som formelt er under anklage for at støtte terrorisme. Ingen vestlige propagandakanaler har dog fremsat beskyldninger mod Nordkorea i forbindelse med angrebet på USA, da sådanne ville være åbenlyst forrykte. At Nordkorea sammen med en række andre lande, der ikke følger USA’s taktstok, vil lide under den kommende tids amerikanske pression og statsterrorisme, er derimod sikkert.

Netavisen 14. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne