USA ramt i hjertet

11. september 2001, kl. 16

Manhattan, New York, ligner et sted i Palæstina eller Mellemøsten efter israelske eller amerikanske bombardementer: Virkeligheden har overgået Hollywoods katastrofefilm. Kaprede selvmordsfly har angrebet Pentagon og World Trade Center. USA er i højeste alarmberedskab.

I en mareridtsagtig udvikling, som følges af hele verden på TV og internettet (der er delvist brudt sammen af overbelastning), er det mellemøstlige kaos lidt i 9 om morgenen (New York-tid) brudt ud i hjertet af USA. Hvad USA har ladet talrige andre lande og folk smage er sket for dem selv. Ikke engang under 2. verdenskrig kunne det amerikanske kontinent rammes.

Hele det amerikanske samfund er i højeste alarmberedskab. Det Hvide Hus, ministerier og andre militære og civile bygninger er evakueret. Det helligste af alt: aktiehandelen på Wall Street er indstillet.

Om situationen er afsluttet eller der kommer flere angreb vides ikke. Et overblik over omfang, ofre o.s.v findes heller ikke endnu. Der kan være tusinder døde. World Trade Center besøges af 150.000 mennesker dagligt. Begge dets tårne er kollapset efter at fly fløj ind i dem. En del af Pentagon er styrtet sammen. Der er omfattende brande ved de ramte mål, panik, ruiner, flygtende folk – som under en krig, eller i Palæstina dag efter dag, nat efter nat.
Hvem der har gennemført ‘den største terroraktion’ nogensinde – som utvivlsomt skal ses som gengæld for USAs terror- og krigspolitik i Mellemøsten – er uvist. Ingen kendt eller ukendt gruppe har taget ansvaret. Angrebet fordømmes af Arafat og andre palæstinensiske ledere.

Overalt i verden er sikkerhedsforanstaltninger blevet skærpet. Ikke bare i USAs enorme globale netværk, men også i alle de vestlige lande, indbefattet Danmark, hvor der er truffet særloge foranstaltninger – af frygt for flere angreb i eller uden for USA.

Der er kommet en ny betegnelse for hvad, der er sket: ‘masseterrorisme’. Det kaldes normalt krig. De politiske og militære konsekvenser er også uoverskuelige: USA vil kræve hævn, nedslagtning af terroristerne. Militariseringen og ‘antiterror-politikken’ (som er påskud for global intervention, krige og fascisering af det amerikanske samfund) vil blive drevet fremad.

Det burde snarere give anledning til at USA ændrede sin politik over Palæstina og i Mellemøsten som helhed. Terroren er en afspejling af det enorme had over de lidelser, supermagten USA har påført andre lande og folk.

Netavisen 11.09.01


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater