Ehud Barak: Koordineret global ‘kamp mod terrorisme’

Mens den amerikanske præsident Bushs første reaktion på angrebene på WTC og Pentagon var, at ‘den amerikanske regering vil gøre alt hvad der står i dens magt for at jagte gerningsmændene’ opfordrer den tidligere israelske premierminister Ehud Barak til en globalt koordineret kamp mod ‘terroristorganisationer’ og lande, der har dem på deres territorier, i de næste 10 år.

I et interview på BBC opfordrede Barak til at der skabtes en global front anført USA og omfattende bl.a. EU-landene, Israel og Rusland om at opspore og tilintetgøre ‘terroristgrupperne’ og isolere de lande, som ‘huser’ dem. Uden at angive navne sagde Barak, at ‘terroristgrupperne’ var velkendte for CIA, MOSSAD og de andre efterretningsvæsener, der skulle koordinere deres indsats. Ca. 10 lande skulle være terroristreder.

Barak forestiller sig et samarbejde mellem efterretningstjenesterne, hærene og den civile administration. Den skulle bl.a. betyde en hidtil uset kontrol med al fly- og skibstrafik, i alle havne og lufthavne.
Ellers ville terrorismen ’tilintetgøre civilisationen og vores levevis’, sagde Barak, som altså ser oprettelsen af et globalt Big Brother-overvågnings og ‘antiterror’-apparat som svaret på krigshandlingerne mod USA på Manhatten og i Washington.
Også det amerikanske stjernekrigsprogram måtte hurtigt udbygges, sagde han.

Efter Baraks mening ville det være den vigtigste internationale opgave i de næste 10 år at ‘udrydde terrorismen’. Hans sammenlignede den med kampen mod søpiratvæsenet for mange århundreder siden.

Netavisen 11. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne