Indien: Massearrestationer af strejkende lærere

Omfattende lærerstrejker, støttet af elever og studerende, er blevet hyppige i en lang række lande, hvor nyliberal politik rammer uddannelsesvæsen og også betyder lønnedgang for underviserne. I en lang række latinamerikanske lande, som Ecuador og Colombia, har lærer- og studenterstrejker været forbundet med de almindelige protester mod IMF-diktater og de lokale regeringers nedskæringspolitik.

Også i Indien er lærerne gået på barrikaderne. I delstaten Gujarat har mere end 100.000 lærere på over 5000 mellemskoler og gymnasier været i strejke siden den 28. august med krav om højere løn og stop for nedskæringer. Mere en 2 ½ millioner elever står uden undervisning.
Lærerne trues af regeringen med at blive retsforfulgt efter en lov om varetagelse af livsvigtige funktioner, hvis de ikke vender tilbage til arbejdet i løbet af tre dage.

Under en militant demonstration til markering af ‘Lærernes dag’ blev mindst 450 lærere arresteret for at råbe slagord mod regeringen. De blev senere løsladt med en advarsel om ikke at forstyrre den offentlige orden igen.

Ifølge Indo Asian News Service har lærerne ikke i sinde at følge påbuddet:
– Vi finder os ikke længere i denne uretfærdighed, siger en af de strejkende lærere K. M. Butani.

Netavisen 7. september 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne